HITNO UPOZORENJE! U naredna dva sata jako NEVREME, prvi su na udaru ovi delovi Srbije!

Autor:

Vesti

27.05.2021

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema meteorološkoj najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) na jugu i jugozapadu Srbije se očekuje nestabilno vreme.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RISTIĆ

- U naredna 2 časa u oblasti Pomoravlja, Braničeva, kao i na jugu i jugozapadu Srbije promenljivo oblačno i nestabilno, povremeno s kišom, pljuskovima i grmljavinom - objavio je RHMZ.

Na ovakvo vreme upozorio je i meteorolog Marko Čubrilo. On je rekao danas da će se u popodnevnim satima hladan front preko Alpa premeštati iznad našeg regiona, donoseći novo pogoršanje i lokalno jače nestabilnosti.

Ispred fronta će uslediti destabilizacija atmosfere uz pokretanje predfrontalnih nestabilnosti, pretežno nad Dinarskim planinama. Nestabilnosti će se zatim u jugozapadnoj visinskoj struji ispred fronta kretati na severoistok donoseći lokalnu pojavu grmljavinskih pljuskova, koji ponegde mogi biti i vrlo jaki. Kako su temperature i dalje relativno niske, u atmosferi nema energije za jake grmljavinsko-olujne procese na širem prostoru, ali ponegde može biti vrlo obilne kiše i pojave tuče/grada - objavio je Čubrilo na Fejskbuku.

U zoni fronta, dodaje, vetar u okretanju na prolazno jak do olujni, severozapadni.

- U toku noći ka petku predfrontalne nestabilnosti bi trebalo brzo da oslabe, a sam front bi središnjim, a posebno istočnim predelima regiona doneo znatno manje kiše. Nad većim delom Jadrana, jugom Hercegovine i većim delom Srbije (osim predela gde ne bude predfrontalmih nestabilnosti) kiše će biti veoma malo - dodaje meteorolog.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading