VUČIĆ NA SASTANKU SA FALKONIJEM: Očekujemo još investitora iz Francuske!

Autor: Republika.rs

Vesti

27.05.2021

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Republike Francuske Žan-Luja Falkonija, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, napretku naše zemlje na evropskom putu, kao i o situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Printsrkin/Instagram
Sastanak Vučića i Falkonija

Predsednik Vučić je istakao značaj koji saradnja sa Francuskom ima za Srbiju, kako na političkom, tako i na ekonomskom nivou, i da ga raduje pažnja koju predsednik Makron posvećuje odnosima dveju zemalja.

Na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Siniša Mali i Nebojša Stefanović, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

 

 

Кonstatovano je da radovi na zajedničkim projektima, poput beogradskog metroa, aerodroma "Nikola Tesla", kojim upravlja francuska kompanija Vinči, i deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuska kompanija Suez, prate planiranu dinamiku, ali da je dobrodošla svaka mogućnost da se ubrzaju aktivnosti na njihovoj realizaciji.

Predsednik Vučić je izrazio očekivanje da će dobri ekonomski rezultati i uslovi za ulaganje dovesti u Srbiju još investitora iz Francuske. Кad je reč o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, predsednik Vučić je rekao da uvek postoji spremnost za nalaženje kompromisnog rešenja i da će se odazvati pozivu iz Brisela, ali da je potrebno mnogo snage i energije da se do kompromisa dođe, te da će naša delegacija voditi računa o državnim i nacionalni interesima Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Julija

27.05.2021 11:36

Sa Francuskom imamo odlicnu saradnju i raduje me vest da ce u Srbiji doci jos investitora.

Smilja

27.05.2021 12:54

Sa Francuskom Srbija ima fantasticnu saradnju.

Dragan

27.05.2021 13:27

Srbija želi da nastavi dobru saradnju i prijateljstvo sa Francuskom koja nam može dosta pomoći oko KIM-a i priključenja u EU.

Dragan

27.05.2021 13:28

Očekujem podizanje saradnje između Srbije i Francuske na još viši nivo.