OTKRIVENO ŠTA JE SLOBA NUDIO MILU! Na ovaj način je MILOŠEVIĆ pokušao da sačuva JUGOSLAVIJU!

Autor: Republika

Vesti

25.05.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Savezne Republike Jugoslavije Slobodan Milošević ponudio je tadašnjem crnogorskom predsedniku Milu Đukanoviću da bira funkciju u zajedničkoj državi kako bi ga odvratio od otcepljenja Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slobodan Milošević

Nekadašnji Miloševićev telohranitelj Goran Pajić na TV Hepi rekao je da je predsednik SRJ u cilju opstanka zemlje bio spreman da se odrekne određenih pozicija i da je zbog toga ponudio Đukanoviću da bira da li želi da bude predsednik ili premijer SRJ, ali je Milo odbio.

Miloševićev predlog Đukanoviću je predočio operativac koji je taj zadatak trebalo da obavi mimo znanja tadašnjih rukovodilaca Službe državne bezbednosti Jovice Stanišića i Vukašina Maraša koji su činili sve što je bilo u njihovoj moći da do dogovora Miloševića i Đukanovića ne dođe.

- Milošević je uvek bio korektan prema DPS-u, bio je spreman da se odrekne nekih stvari samo da Crna Gora ostane u SRJ. Prema nalogu Slobodana Miloševića tadašnji zamenik saveznog ministra unutrašnjih poslova otišao je u Crnu Goru. Pošto su Jovica Stanišić i Vukašin Maraš pumpali Đukanovića kako Milošević ima loše konotacije prema njemu i kako će ga ubiti, poenta je bila da njih dvojica ne saznaju da je neko stigao do Đukanovića. On je kod Mila poslat u oktobru 1997. tri puta su menjali auto da se ne bi znalo da je došao u Podgoricu. Na sastanku koji je trajao 4 sata Milu je ponuđeno da izađe na izbore i da posle bira da li hoće da bude predsednik SRJ ili premijer. Ali Đukanović je onda na kraju rekao "Pa daleko smo otišli". 

- Bez obzira što se znalo da neće prihvatiti ponud Milošević je insistirao da opstane SRJ. Milošević nije bio opterećen vlašću, bio je spreman da se odrekne dela vlasti samo da postoji SRJ. 

Pajić tvrdi da je posle tajnog susreta u Podgorici Đukanović dolazio dva puta u Beograd iako su ga Stanišić i Maraš savetovali da ne ide jer će ga Milošević ubiti, prenosi Srbija Danas.

- Bio sam i lično prisutan kad je krajem 1998. godine došao na Savet za nacionalnu bezbednost. Bio je vidno uplašen kad je nailazio jer smo mi tražili da njegovo obezbeđenje ostane napolju - rekao je Pajić i dodao da se Milošević sve vreme zalagao da održi postojanje SRJ bez obzira na to što Milo nije prihvatio ponudu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading