NAROD JE BIO JAKO UGROŽEN: Doktoru Konu je RASPAD Jugoslavije teško pao, a o Mladiću još uvek ima ISTO MIŠLJENJE!

Autor:

Vesti

07.05.2021

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog Predrag Kon prokomentarisao je period sukoba na teritoriji nekadašnje SFRJ i istakao da mu je raspad zemlje jako teško pao jer je "verovao u bratstvo i jedinstvo".

RepublikaFoto: Ilustracija: Republika.rs, Tanjug/Rade Prelić, AP, Wikipedia
Predrag Kon i Ratko Mladić

- U zimu 1991/1992. šest meseci sam bio na frontu ili, kako se to zvanično zvalo, teritoriji zahvaćenoj borbenim dejstvima. Najpre tri meseca u Kninu i Krajini, gde sam bio u komandi referent saniteta, a komandant je bio general Ratko Mladić. Svakodnevno sam ga viđao, a kontakte smo imali po potrebi - rekao je Kon za Kurir.

Kako kaže, njihovi kontakti su bili profesionalni i krajnje korektni, a Mladića pamti kao, kako tvrdi, izvanrednog oficira.

- Ne vidim da je tu bilo šta pogrešno radio. Nisam bio u Bosni i ne mogu da govorim za taj period, ali moje sećanje na njega nije negativno. Kao oficir, svoj posao u Krajini, bar koliko ja znam, radio je onako kako je moglo u tim okolnostima - rekao je Kon i dodao:

"Dok sam bio tamo, osećao sam da je narod jako ugrožen i da mu je potrebna zaštita. Vojnu bolnicu u Kninu jednom sam obilazio i s Mladićem. Uvek je pitao kako se dogodilo ranjavanje i obično bi rekao da do toga ne bi ni došlo da se postupalo po pravilima".

Kon je istakao da je tokom rata neprekidno bio na linijama fronta. U selu Mirkovci kod Vinkovaca na pet metara od njega je metak pogodio zid. A kako tvrdi mimoilazile su ga i granate.

- Doživeo sam dva granatiranja u Kninu i jednom u Šidu. Međutim, prilikom obilaska imao sam sreće - istakao je Kon.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading