MALA LANA, KOJA JE PRIMILA NAJSKUPLJI LEK NA SVETU, PONOVO U TEŠKOM STANJU! Intubirana! NOVA BORBA ZA ŽIVOT!

Autor: Republika

Vesti

24.05.2021

07:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mala Lana Jovanović, koja je zahvaljujući humanim ljudima, prošle godine primila najskuplji lek na svetu "zolgensmu" koji leči spinalne mišićne atrofiju od koje je bolovala, ponovo je u teškom stanju!

RepublikaFoto: printskrin

Naime, njena majka je na Instagramu objavila da je mala Lana intubirana i zamolila je sve ljude da se mole za nju.

Od ponedeljka je u bolnici, ima rhinovirus. Odmah smo je isti dan kad je pokazala simptome prehlade odveli u bolnicu ali imala je previše sekreta u plućima i nije mogla da se izbori sa tim. Danas su je intubirali - saopštila je njena majka i dodala:

 

- Moja prelepa devojčica, sada samo spava...daju joj lekove za smirenje da bi lakše podnela tubus. Probudi se povremeno, počne da plače, ali ništa se ne čuje od creva koje joj je u plućima. Pa me gleda tim očima njenim kao da kaže: "Mama pomozi mi, a ja ne mogu ništa... Bože kako je došlo do ovoga. Do pre nedelju dana je sedela sama, počela po malo da umače prstiće svoje u kašicu i da stavlja u usta, i svidelo joj se. Počela je da se okreće, da visoko hvata igračke...Taman sam se ponadala, taman sam pomislila to je to, na dobrom smo putu. Tako mi fale njene rukice na mom licu, da me mazi, da me ljubi...Kako sad da nadjem snage, odakle sada da je crpim kad moja devojčica leži tako nepomično i ne može ni da me pogleda... Molite se ljudi za moju Lanu, molite se da se spase... - napisala je nesrećna majka.

 

Inače, devojčica rođena 2019. godine,  28. decembra prošle godine je primila terapiju, a sve je izgledalo da se polako oporavlja i da će nastaviti normalno da raste. Roditelji su svega dva meseca po prijemu "zolgensme" pokazali sliku gde Lana sedi.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading