PAŽLJIVO PROČITAJTE! Pismo Episkopa istočnoameričkog Irineja savetniku Predsednika SAD

Autor: Republika.rs

Vesti

22.05.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika je pozvao Salivana da se založi za povlačenje podrške SAD kosovskim vlastima zbog neprestanog progona Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda.

RepublikaFoto: printscreen/spc.rs

Njegovo Preosveštenstvo Episkop istočnoamerički  Irinej uputio je 19. maja 2021. godine pismo g. Džejku Salivanu, savetniku Predsednika SAD, u vezi sa progonom Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.


U pismu se vladika Irinej posebno osvrnuo na aktuelne probleme manastira Visoki Dečani, podsetivši g. Salivana da se 19. maja ove godine navršava peta godišnjica od pravosnažne odluke najviše sudske instance te južne srpske pokrajine kojom se manastiru vraća oteta zemlja.

Za sve ovo vreme, kosovski Albanci otvoreno odbijaju da sprovedu odluke svojih sudova i ignorišu pozive međunarodnih institucija i diplomatskih predstavnika zapadnih zemalja na Kosovu i Metohiji da bez odlaganja vrate manastirsku zemlju.

Vladika je pozvao g. Salivana da sagleda trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji sa stanovišta flagrantnih kršenja ljudskih prava i verskih sloboda Srba i pozvao ga da se založi za povlačenje podrške SAD kosovskim vlastima zbog neprestanog progona Srpske Pravoslavne Crkve i srpskog naroda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading