VULIN UGOSTIO ĐOKOVIĆA: Sport doprinosi pravilnom razvoju dece i omladine, ali i afirmaciji Srbije

Autor: Republika

Vesti

20.05.2021

13:17

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem i tom prilikom su konstatovali da je sport oblast u koju treba neprestano ulagati, jer prvenstveno doprinosi pravilnom vaspitanju i razvoju dece i omladine, ali i afirmaciji Srbije.

MUP
Novak Đoković i Aleksandar Vulin

Ministar Vulin je najboljem teniseru sveta čestitao na svim dosadašnjim postignutim uspesima i rezultatima i zahvalio se srpskom šampionu na svemu dobrom i značajnom što je učinio i što i dalje čini za Srbiju. 

Vulin je istakao da je bavljenje sportom izuzetno značajno, pre svega za mlade i da svaki sport doprinosi i tome da deca i omladina “ne budu na ulici”, već da razvijaju i usvajaju prave vrednosti i pravilne oblike vaspitanja i ponašanja. 

Vulin je podvukao da deca i omladina kroz bavljenje sportom razvijaju osećaj zajedništva, prijateljstva i da takođe ne treba zanemariti i pravilan fizički razvoj koji bavljenje sportom obezbeđuje. 

Đoković je sa druge strane zahvalio ministru Vulinu na svemu što Ministarstvo unutrašnjih poslova čini na polju afirmacije sporta u Srbiji, posebno kroz uspehe koje pripadnici policije postižu na međunarodnim takmičenjima, ali i na svesrdnoj podršci prilikom organizovanja teniskih turnira u Beogradu na kojima pruža apsolutnu bezbednost kako učesnicima tih turnira, tako gledaocima i svima onima  koji u njihovoj organizaciji učestvuju.

Vulin je Đokoviću poželeo nove uspehe i nove medalje i da još dugo svojim maestralnim mečevima i igrom veseli i usrećuje sve građane Srbije.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading