OD SUTRA PROMENA VREMENA! Spremite se za grmljavinske nepogode, obilne pljuskove i SPARINU!

Autor: Republika

Vesti

11.05.2021

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od sutra se menja vreme.

RepublikaFoto: facebook.com/Djordje Djuric

- Od srede se menja sinoptička situacija nad Srbijom. Očekuje se pad vazdušnog pritiska i uticaj doline, pa će biti promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uglavnom sredinom dana posle podne i uveče - tvrdi meteorolog Đorđe Đurić.

- Biće uslova i za lokalne i kratkotrajne grmljavinske nepogode sa gradom i obilnijim pljuskovima. Već u sredu svežije, ali će biti i veoma sparno, uz temperature od 22 do 26°C. Košava će duvati samo još ujutro na jugu Banata, ali će i tamo vrlo brzo prestati - najavio je meteorolog.

Od četvrtka do nedelje će zbog delovanja visinskog ciklona nad Srbijom, biti veoma nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a i dalje će biti uslova za grmljavinske nepogode. Maksimalna temperatura biće od 18 do 24°C.

- Inače, grmljavinske nepogode potpuno su uobičajena pojava u ovom delu godine na našem području i česta su odlika vremena u toplom delu godine, a nariočito tokom maja i juna, tj. krajem proleća i početkom leta - kaže Đurić.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading