SRBIJA DOBIJA FABRIKU ZA PROIZVODNJU PCR TESTOVA! Predsednik Vučić o novoj investiciji!

Autor: Republika

Vesti

01.05.2021

07:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić rekao je danas da Srbija kreće u izgradnju pogona za sekvencioniranje genoma pri Institutu za molekuralnu biologiju, a najavljuje i gradnju fabike za PCR testove.

RepublikaFoto: Tanjug

On je rekao da smo o izgradnji pogona za sekvencioniranje genoma obavestili Pekinški genomski institut i veruje da ćemo do kraja godine postizati značajne rezultate. Kaže da će se mnogo ulagati u savremene medicinske tehnologije i biotehnologije.

Mogu da vam kažem da ćemo napraviti i fabriku za PCR testove čime ćemo problem testiranja rešiti zauvek - napominje Vučić.

On dodaje da bolest neće da ode tek tako, ali da će biti i drugih virusa, i zato su ulaganja u zdravstvo od kljucnog značaja.

- Moramo da budemo spremni za teže izazove, jer smo mogli da vidimo da je malo zemalja koje će stvarno da pokažu solidarnost - ocenio je Vučić.

On je dodao i da kod nas nije vest da Srbija ima lekove za lečenje korone, bamlanivimab, regeneron, remdesivir, a imaju ih samo četiri zemlje u Evrpi.

Pošto ćemo u aprilu imati manji deficit nego što smo predvideli, najavljuje još 15 milijardi RFZO-u za sve te stvari, što je oko 125 miliona evra.

Kaže i da će biti srećan kada dođemo do tri miliona vakcinisanih i veruje da će se to postići uprkos neodgovornoj kampanji protiv vakcina.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vlada

01.05.2021 13:42

Svakog dana, u svakom pogledu, sve više napredujemo.