MUP SRBIJE ŽESTOKO ODGOVORIO DRITANU: Abazoviću, suzdržite se!

Autor: Republika

Vesti

30.04.2021

11:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije objavilo je saopštenje povodom napada Dritana Abazovića na Srbiju, prenose mediji.

RepublikaFoto: youtube.com/printskrin
Dritan Abazović

- Gospodin Abazović je odnedavno počeo da se bavi bezbednosnim pitanjima u Crnoj Gori i zato verujemo da je njegova izjava kojom bez dokaza i bez povoda napada državu Srbiju i njene bezbednosne strukture da ne traže Dragana Kovačevića, crnogorskog državljanina bivšeg direktora Uprave za nekretnine CG, posledica neiskustva i loših informacija - piše u saopštenju MUP-a.

U saopštenju se navodi sledeće.

Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Republike Srbije želi da i njega i javnost obavesti da:

Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića.

Srbija je član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla poternicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola. Da je Crna Gora izdala međunarodnu poternicu za Draganom Kovačevićem Srbija bi posredstvom jedinstvenog sistema obaveštavanja u mreži Interpola to bez sumnje znala. Do danas u 12 časova, poternice nema.

Ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji mi o tome ne znamo ništa niti možemo da znamo.

Ako Crna Gora želi da proveri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov da izvršimo odgovarajuće provere."

Na kraju saopštenja MUP je pozvao "i gospodina Abazovića i sve druge političare da se uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP-a u borbi protiv organizovanog kriminala".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Normalac

01.05.2021 19:09

J....e vas sve Dritan kad tad, g..na podguzna!

Suri

26.05.2021 15:49

Dritan je Alijina skola, boli ga uvo za crnogorski narod, gleda da za svoje propuste optuzi Srbiju i Srbe kao njegov mentor Izetbeogovic Alija. Bolje bi mu bilo da se bavi pitanjima CG a ne da suruje sa Milom i Milogorcima u stvaranju na teritoriji CG drzavu Kosovskih Siptara. Uzgred Dritane Beloruisiji se nesto u gacama trese od sankcija koje ste im uveli:-)