VUČIĆ NA OTVARANJU SEKTORA 4 OBILAZNICE OKO BEOGRADA: Ponosan sam na činjenicu da se danas u Srbiji gradi više nego ikada! (VIDEO)

Autor:

Vesti

29.04.2021

10:20 >> 10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je danas Sektor 4 obilaznice oko Beograda od mosta na Savi kod Ostružnice do petlje Orlovača i Petlovo Brdo.

RepublikaFoto: ST/P. DIVAC
Aleksandar Vučić

Vučić je zatražio od Zorana Drobnjaka i ministra Momirovića da se reši problem parcele na trasi radova. 

On je pri obilasku rekao da sada imamo pun profil autoputa od Ostružnice do Orlovače.

- Mnogo toga radimo, stvarno sam srećan, kada sam dolazio, gledao sam sve što radimo. Ovoliko se nikada nije radilo - prokomentarisao je Vučić.

- Suština je da, kada budemo završili, a sve ćemo završiti u roku od godinu dana od Ostružnice do Orlovače. Kada na primer budem hteo da idem u Jajince kod oca, neću morati kroz centar, nego ću preko Resnika da direktno izađem na Jajince. Ovo je bitno za kamione da ne idu po gradu. Do Vinče, pa prelaz do Pančeva, pa da se spoji sa obilaznicom. Imaćemo prsten oko Beograda. Time bismo rešili sve probleme, i da se napravi most, Dunav je širok, cela ta obilaznica bi bila dugačka. Valjda ćemo da skupimo pare, dosta se gradi - rekao je Vučić.

- Mi smo dobili prve papire za Požega - Boljare, bilo bi lepo da to rešimo u maju - obratio se predsednik ambasadorki Čen Bo.

- Ponosan sam na činjenicu da se danas u Srbiji gradi više nego ikada. Ovo je vreme kada u Srbiji ubedljivo najviše radimo. To možete da gradite kada imate stabilnu finansijsku situaciju u zemlji - naveo je Vučić.

Kako tvrdi, procene za prvi kvartal su se ispostavile kao netačne, dodaje da su mislili da će stopa biti u minusu 1,3, a biće u plusu.

- Raste nam industrijsko proizvodanja, raste nam sektor usluga - dodaje on.

- Uz izgranju metroa, sa obilaznicom, Beograd postaje prava metropola - kaže predsednik, i dodaje da "mnogo toga gradimo jer moramo u svakom mestu u Srbiji da obezbedimo napredak".

Vučić je upitan da prokomentariše presudu vozaču Zorana Babića zbog saobraćajne nesreće na naplatnoj rampi Doljevac, odnosno "dva minuta koja fale" na snimku sa sigurnosne kamere.

- Niti me je ko pitao, niti posedujem snimak. Nikakve nadležnosti nemam. Ponoviću svima, ako neko stvarno misli da bih ja ili neko drugi štitio bilo koga ili štitio Babića, pa rekao osudite njegovo vozača - odgovorio je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Sofija

29.04.2021 10:39

Србија показује снагу да и у време пандемије она иде напред

Olja

29.04.2021 10:52

Aktivno se gradi što označava dalji napredak i jačanje cele zemlje.

Dejan

29.04.2021 10:53

Osim što će se povećati životni standard, sve to što se danas gradi služiće budućim generacijama.

Teodora

29.04.2021 10:54

Cak i u vreme korone Srbija se gradi .