GAŠIĆ I BIA PRESAVILI TABAK: Krivična prijava protiv Dumanovića

Autor: Republika

Vesti

20.04.2021

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bezbednosno informativna agencija (BIA) podnela je krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, bivšeg operativca Uprave kriminalističke policije (UKP) zbog izazivanja panike.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Milan Dumanović

Prema raspoloživim podacima, krivična prijava podneta je i zbog iznošenja laži u emisiji Utisak nedelje da novac od droge dele Srpska napredna stranka i BIA.

- Bezbednosno-informativna agencija podnela je danas Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu krivičnu prijavu protiv Milana Dumanovića, zbog postojanja sumnje da je prijavljeni počinio krivično delo Izazivanje panike i nereda iz člana 343. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srbije - navodi se i dodaje:

- Imenovani je dana 18. aprila 2021. godine gostujući u emisiji "Utisak nedelje" autora Olje Bećković, koja je javno emitovana na televiziji "NOVA S" u periodu od 21:00 časova do 23:00 časova, u više navrata iznosio tvrdnje koje se odnose na Bezbednosno-informativnu agenciju, ponavljajući više puta rečenicu "novac od droge dele SNS i BIA". Navodi Dumanovića predstavljaju pokušaj širenja panike kod građana, plasiranjem dezinformacija, a u cilju slabljenja integriteta i autoriteta nacionalne službe bezbednosti. Takođe, time je značajno omeo sprovođenje mera BIA na zaštiti bezbednosti Republike Srbije od trenutno izraženih pretnji, posebno organizovanog kriminala, stvaranjem nezadovoljstva, revolta i neodobravanja prema BIA, čime se ujedno slabi poverenje i podrška građana tim merama.

Uporedo sa pomenutom krivičnom prijavom, direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić podneo je lično krivičnu prijavu protiv pomenutog Dumanovića, a zbog uvreda izrečenih na njegov račun.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Milan

20.04.2021 14:14

I treba. Ne moze vise da se lupeta svasta po televiziji sto ugrozava bezbednost.

Milica

20.04.2021 14:55

E sad neka dokaze,sve ono sto je juce tvrdio i ja bih ga tuzila

Maja

20.04.2021 15:17

Sve su to izmisljotine.

Milana

20.04.2021 17:25

Ovo su dosta krupne reči za koje nema dokaza. Širenje panike treba da bude kažnjivo.