ŠIPTAR RAŠIRIO KRILA: Kurti ZAHTEVA od Grka da priznaju lažnu državu!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.04.2021

17:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih kosovskih institucija Aljbin Kurti razgovarao je danas sa šefom grčke Kancelarije za vezu na KiM Hrisulom Aliferi, od koje je zatražio da Grčka prizna nezavisnost Kosova, prenosi Gazeta ekspres.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Kurti je zahtevao da se bilateralna saradnja proširi i produbi i da se Grčka pridruži bloku zemalja koje su priznale Kosovo, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta i dodaje da ga je Aliferi obavestila o pozivu ministru spoljnih poslova i dijaspore Doniki Gervali da poseti Grčku.

Govoreći o ekonomskim odnosima dve zemlje, Aliferi je naglasila činjenicu da će sledeće nedelje biti održan treći ekonomski forum između Atine i Prištine, kaže se u saopštenju.

U saopštenju se navodi i da je Kurti pohvalio odnose sa Grčkom i njenu posvećenost članstvu Prištine u međunarodnim organizacijama, kao u slučaju članstva u Evropskoj banci za obnovu i razvoj(EBRD).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading