HAG ODBIO ZAHTEV ŠIPTARSKOG TERORISTE VESELJIJA: Suđenje tek sledeće godine?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

15.04.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudija za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu odbio je zahtev odbrane jednog od šefova OVK Kadrija Veseljija da tužilaštvu nametne rok do 1. juna za podnošenje pretpretresnog podneska jer smatra da je to preuranjeno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kadri Veselji

Sudija ima u vidu da se obelodanjivanje dokaza tužilaštva neće završiti pre 23. jula, kao i da bi neki dokazi mogli da budu predati tek u septembru, navodi se u odluci sudije koja je danas objavljena na sajtu Specijalizovanih veća.

U postupku protiv Veseljija optuženi su i Hašim Tači, Jakup Krasnići i Redžep Seljimi.

Odbrana Veseljija je više puta insistirala na ovom podnesku, jer on podrazumeva detaljno preciziranje optužbi protiv svakog od optuženih i dokaze kojima ih potkrepljuje, a kako bi mogla da počne svoje istrage za prikupljanje kontra-dokaza i spremila se za suđenje.

Uz ovaj podnesak se prema pravilima suda predaju i lista svedoka koji će biti ispitani na suđenju, kao i lista dokaza.

Odbrana Veseljija, ali i ostalih optuženih, takođe je više puta kritikovala tužilaštvo da svoje dokaze obelodanjuje haotično i da to radi namerno kako bi odbrani otežalo posao.

Tužilaštvo je na poslednjoj statusnoj konferenciji 24. marta najavilo da bi svoj pretpretresni podnesak moglo da podnese u septembru, a prethodno je predlagalo da se nakon toga odbrani ostave još tri meseca za pripremu za suđenje.

To znači da suđenje Tačiju i ostalima ne bi moglo da počne pre kraja ove godine, a sada je realno to očekivati tek sledeće godine, imajući u vidu da sud ne radi od 20. decembra do posle Nove godine zbog božićnih i novogodišnjih praznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading