MOKRI KOLOVOZI I SMANJENA VIDLJIVOST NA SRPSKIM PUTEVIMA! Vozači, oprezno!

Autor: Republika

Vesti

14.04.2021

05:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U Srbiji je osvanulo hladno jutro, sa temperaturama tek nešto iznad nule, u nekim delovima, kao i u Beogradu, pada slaba kiša, a na Kopaniku i Sjenici provejava sneg.

Foto: Tanjug/D. ANIČIĆ

Slaba kiša donosi mokre kolovoze i smanjenu vidljivost, a u ovakvim uslovima vožnje, zaustavni put je uvek duži, a kvarovi na vozilu su češći, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

U kišnim danima mnogi se odlučuju za sopstveni prevoz, što unutar gradova donosi opasnost od većeg broja saobraćajnih nezgoda i čestih zastoja, zato danas krenite ranije, vozite pažljivije i držite bezbedno odstojanje između vozila uz poštovanje svih saobraćajnih propisa, jer veća gustina saobraćaja i mokar kolovoz utiču na sporiju vožnju i duže putovanje, kaže se u saopštenju.


Odrone treba očekivati kroz stenske useke i klisure, ali pažljivije vozite i na putevima u planinskim predelima, jer susnežica ili slab sneg donose opasnost od proklizavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, zadržavanja za teretna vozila na našim graničnim prelazima na izlazu iz zemlje:

- GP Batrovci, 120 minuta;

- GP Horgoš, 240 minuta;

- GP Kelebija, 120 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja vozila.

 

 

 

Komentari (0)

Loading