(FOTO) Vesić: Prvi put nemački ambasador polaže venac žrtvama bombardovanja 6. aprila 1941. godine!

Autor: Republika

Vesti

06.04.2021

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na fejsbuku fotografije na kojima se vidi da je nemački ambasador u Srbiji Tomas Šib prvi put položio venac na memorijal žrtvama bombardovanja 6. aprila 1941. godine u Beogradu.

RepublikaFoto: beoinfo.rs
Goran Vesić i Tomas Šib

- Danas je ambasador Tomas Šib u ime Savezne Republike Nemačke prvi put položio venac na memorijal žrtvama bombardovanja 6. aprila 1941. godine u Beogradu. Ambasador Šib je zajedno sa nama izrazio saučešće zbog nevinih žrtava koje su aprila 1941. godine i tokom Drugog svetskog rata ubili nacisti - napisao je Vesić

Данас је амбасадор Томас Шиб у име Савезне Републике Немачке први пут положио венац на меморијал жртвама бомбардовања 6....

Posted by Горан Весић on Tuesday, April 6, 2021

Nizom manifestacija danas je obeleženo osam decenija od kako je nacistička Nemačka bombardovala Beograd, 6. aprila 1941, uz velike ljudske žrtve i materijalna razaranja, čime je na području Kraljevine Jugoslavije započeo Drugi svetski rat.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i predsednica Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije Darija Кisić Tepavčević predvodila je ceremoniju polaganja venaca i odavanja počasti u Aleji stradalih u šestoaprilskom bombardovanju na Novom groblju u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading