(FOTO) Dačić sa ministrom spoljnih poslova Grčke o saradnji dve zemlje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

05.04.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas sa ministrom spoljnih poslova Grčke Nikosom Dendijasom o bilateralnim odnosima dve zemlje i parlamentarnoj saradnji.

RepublikaFoto: Tanjug/Narodna Skuptšina Srbije

Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa svojim bivšim kolegom Dendijasom, koji boravi u poseti Srbiji, i istakao značaj današnjeg trilateralnog sastanka ministara spoljnih poslova Srbije, Grčke i Kipra, kao i dogovora da ovo postane redovna praksa, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srbije.

Za odnose Srbije i Grčke, predsednik skupštine je rekao da su tradicionalno prijateljski, ističući da je bilateralna saradnja dostigla najviši nivo strateškog partnerstva i da je bliska saradnja ostvarena na svim poljima.


Izrazio je spremnost da kao predsednik Narodne skupštine nastavi da doprinosi unapređenju saradnje u oblasti parlamentarne diplomatije.

Saradnju između dva parlamenta ocenio je veoma dobrom, podsetivši da je u Narodnoj skupštini odmah nakon konstituisanja formirana poslanička grupa prijateljstva sa Grčkom.
RepublikaFoto: Tanjug/Narodna Skuptšina Srbije

Dobru osnovu za saradnju parlamenata predstavlja i Memorandum o uspostavljanju Komisije za saradnju Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Grčke koji je potpisan 2017. godine.


Ministar Dendijas je izrazio zadovoljstvo zbog susreta sa svojim dugogodišnjim kolegom, sa kojim je imao prilike da sarađuje kao ministar spoljnih i ministar unutrašnjih poslova.

Današnji trilateralni sastanak ministara spoljnih poslova Srbije, Grčke i Kipra ocenio veoma korisnim za dalje unapređenje saradnje između tri zemlje.

Sagovornici su razmenili mišljenja o procesu evropskih integracija Srbije, a ministar Dendijas je podvukao da Srbija uvek može da računa na podršku Grčke kako bi se prevazišle sve teškoće koje se na ovom putu nađu i kako bi se proces ubrzao.
RepublikaFoto: Tanjug/Narodna Skuptšina Srbije

Ministar Dendijas je pohvalio organizaciju procesa vakcinacije u Srbiji, izrazivši nadu da će uskoro doći do normalizacije života i da će na leto turisti iz Srbije moći nesmetano da putuju u Grčku, u skladu sa već postignutim dogovorom.

U cilju jačanja parlamentarne saradnje dogovoreno je da se uskoro organizuju uzajamne posete predsednika parlamenata, kao i predstavnika poslaničkih grupa prijateljstava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading