NEĆE BITI ZABRANE KRETANJA ZA PRAZNIKE! Oglasio se Dr Kon: Evo šta nas očekuje od ponedeljka!

Autor:

Vesti

03.04.2021

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član Kriznog štaba dr Predrag Kon govorio je o novim merama i pojasnio koliko su dosadašnje bile efikasne, a otkrio je i da li je struka zadovoljna procesom vakcinacije.

RepublikaFoto: Tanjug/S. MILJEVIĆ
Predrag Kon

- Mere su i dalje na snazi, a od ponedeljka će biti korekcije, za ugostitelje neće biti kao ranije četiri kvadratna metra na otvorenom po osobi, nego drugačije, još razmatramo kako će to da izgleda - navodi Kon i dodaje da je to daleko od popuštanja mera.

Doktor Kon naglašava da se i dalje traži održivi model.

- Za Uskrs očekujem da će građani Srbije pravoslavne vere shvatiti da nije vreme za uzajamno posećivanje i za kontakte na koje smo navikli. Nećemo zabranjivati kretanje za praznike - kaže Kon.

Epidemiolog očekuje da će se situacija popraviti u naredne četiri nedelje koliko ima do prvomajskih i uskršnjih praznika. Naglasio je da prema epidemiološkim pokazateljima vrhunac korone u Beogradu prolazi.

- Očekujemo smanjenje broja novozaraženih, ali imamo problem sa velikim prilivom obolelih u bolnice - rekao je Kon i dodao da smrtnost uzrokovana novim sojem virusa nije povećana u odnosu na prethodni period i da je maltene kao svuda u svetu.

Minimalan uslov za popuštanje mera prema Konovim rečima je da se izjednači broj prijema i otpusta u kovid bolnicama.

- Tamo gde je veća vakcinisanost prvo dolazi do usporavanja širenja virusa, a onda i do ubrzanog pada broja novozaraženih - navodi Kon i dodaje da će virus u narednih mesec-mesec i po dana biti sveden na najmanju moguću meru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading