STRAVIČNA SUDBINA MILOŠEVIĆEVE PORODICE: Slobini majka i otac izvršili SAMOUBISTVA i nisu jedini u familiji koji su digli ruku na sebe!

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Serija "Porodica" koja se trenutno emituje, izazvala je veliko interesovanje mlađih generacija za period vladavine predsednika SRJ Slobodana Miloševića, dok je starijima pružila priliku da se prisete sudbonosnih dana istorije naše zemlje.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Slobodan Milošević

Milošević je uglavnom dobro poznat svima nama, ali su manje poznate činjenice o njegovoj porodici, kao i tragedije koje su obeležile period njegovog života pre uspona na vlast.

Slobodan Milošević je rođen u Požarevcu 20. avgusta 1941. godine, od oca Svetozara i majke Stanislave Milošević (devojačko Koljenšić).

Svetozar je rođen u selu Uvac kod Lijeve Rijeke, i potiče iz srpskog plemena Vasojevića. Posle završetka Teološkog fakulteta bio je profesor ruskog i srpskog jezika.

Nakon Drugog svetskog rata Svetozar je napustio porodicu i otišao u Crnu Goru, pa se o porodici starala majka Stanislava.

Kao jedan od razloga za razvod roditelja Slobodana Miloševića navodi se podatak da je navodno prezirao komuniste, dok je Miloševićeva majka poticala iz komunističke porodice.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Svetozar se 1962. godine ubio pištoljem, navodno zbog toga što je jedan njegov učenik kojem je dao slabu ocenu počinio samoubistvo. Slobodan je tada bio na ekskurziji u Sovjetskom savezu, pa nije prisustvovao sahrani oca.

Samo dan nakon njegovog samoubistva, ubio se i ujak Slobodana Miloševića, general Milisav Koljenšić.

Zla kob porodice se tu nije završila. Slobodanova majka Stanislava, koja je brinula o njemu i Borislavu se obesila 1974. godine. I Svetozarova sestra Darinka, Slobodanova tetka, završila je tragično - nađena je mrtva u kadi nakon što joj je muž poginuo, a deca pomrla.

Na koji način su ovi tragični događaji obeležili život predsednika SRJ, a samim tim i sudbinu svih nas, verovatno nikada nećemo saznati. Slobodan Milošević nikada javno nije pričao o tome, ali je sigurno da su ostavili dubok trag na njegovoj ličnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Saradžogla

02.04.2021 19:54

Шта је,бре,вама новинарима?Слободам Милошевић је црногорац рођен у Увцу код Лијеве Ријеке 1941 године.Породица му је дошла у Пожаревац.Лагало се да је србин из Пожаревца да не би иритирало народ Србије што ће им господар бити црногорац!Био је изузетно лош господар који чак ни своју децу није умео да васпита да бар заврше неку средњу школу.Имају само једва завршену осмољетку.

savudin

09.04.2021 11:10

I takvog poremecenog lika smo izabrali da nam vodi drzavu , sta li cemo saznati za ostale predsednike !?