POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA! Evo koje mere će biti na dnevnom redu

Autor: Republika

Vesti

02.04.2021

14:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sednici Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa počela je u 16 časova i na njoj bi moglo da dođe do relaksacije pojedinih epidemioloških mera.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ilustracija

Prema nezvaničnim informacijama, trenutne opcije su otvaranje kafića sa skraćenim radnim vremenom, otvaranje samo bašti kafića uz stroge kontrole ili da situacija ostane nepromenjena do sredine sledeće nedelje.

Pojedini članovi Kriznog štaba smatraju da se kafići ili bašte uz mere kontrole mogu otvoriti i tvrde da u Kriznom štabu postoji volja za to.

Konsultacija je bilo i prethodnih dana, a danas je trebalo da se usklade ekonomski i medicinski deo Kriznog štaba po pitanju otvaranja ugostiteljskih obejkata.

Sednici, između ostalih, prisustvuju premijerka Ana Brnabić, epidemiolog Predrag Kon, infektolog Mijomir Plemiš, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković. 

Ranije danas premijerka je kazala da se postoji stagnacija, čak i blagi pad novozaraženih u Beogradu, gde je i najviše vakcinisanih građana.

Brnabić je, ranje danas, istakla da će se pre sednice sastati sa lekarima, saslušati njihove stavove, kako bi mogao da se pronađe balans između zdravlja i ekonomije.

Po završetku sednice očekuje se obraćanje nekog od članova Kriznog štaba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading