DRAMATIČNA SITUACIJA U SOKOBANJI: Kovid bolnici u ovom gradu HITNO potrebni lekari i osoblje

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.04.2021

11:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Situacija u kovid bolnici u Sokobanji je izuzetno teška, a lekari i medicinsko osoblje su na granici izdržljivosti zbog čega je zatražena ispomoć od drugih zdravstvenih ustanova, kaže za direktorka te bolnice Vesna Milanović.

RepublikaFoto: youtube.com/sokobanja
Sokobanja

Ona navodi da je Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti "Sokobanja", koja je od 25. marta ponovo u kovid sistemu, hitno neophodna pomoć u vidu lekara i medicinskog osoblja i poziva sve koji žele da pomognu svojim kolegama da se odazovu apelu i jave toj ustanovi.

- Naši lekari i medicinsko osoblje su preopterećeni, jer 24 časa brinu o teškim kovid pacijentima. Oni su na ivici snage i neophodna im je pomoć kolega. Mnogi od pacijenata zahtevaju posebnu negu, od hranjenja do presvlačenja. Teži su pacijenti nego ranije, situacija je zabrinjavajuća - rekla je doktorka Milanović za Tanjug.

Ona ističe da slobodnih mesta na kiseoniku nema i da se broj prijema stalno povećava, dok otpusta nema.

Kovid bolnica u Sokobanji trenutno ima 135 obolelih od kovida, a na intenzivnoj nezi je osmoro pacijenata.

Dvoje pacijenata je priključeno na neinvazivnu mehaničku ventilaciju , dok su svi ostali u poluintenzivnoj nezi.

- Samo od juče bilo je pet prijema, a nijedan otpust - navela je Milanovićeva.

Prema njenim rečima, najmlađi pacijent koji je na kiseoniku ima 35 godina, a usled pogoršanja stanja, jedan pacijent hitno je prebačen u kovid bolnicu u Kruševac.

Doktorka Milanović poziva sve da prime vakcinu protiv kovid-19 i da se pridržavaju svih propisanih mera u borbi protiv epidemije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading