DOS NUDIO SLOBI DA POBEGNE U RUSIJU! Ivica Dačić otkrio šokantne detalje: Mira mi je sve napisala, JEDNOM ĆU POKAZATI!

Autor: Republika

Vesti

01.04.2021

11:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivica Dačić otkrio je šta se sve dešavalo oko hapšenja Slobodana Miloševića, šta mu je rekla Mira Marković i zašto niko ne glumi njega u seriji "Porodica".

RepublikaFoto: printscreen/RTVPink
Ivica Dačić otkrio nepoznate detalje o hapšenju Slobodana Miloševića

Od samog početka je bilo očigledno da je cilj hapšenja Slobodana Miloševića pre 20 godina bio da se on izruči Haškom tribunalu, iako su postojale garancije da se to neće desiti, izjavio je predsednik SPS Ivica Dačić povodom godišnjice hapšenja nekadašnjeg predsednika SRJ i Srbije

On je na TV Pink rekao da je izručenje Miloševića očigledno bila namera i da su to svi znali u samom početku, od Vojislava Koštunice do Zorana Ðinđića.

Naveo je da je Koštunica uvek nekako gledao da se izvuče u smislu da sada on ne mora da donosi određene političke odluke, jer je on formalno bio protiv Haškog tribunala.

- Ali se to u suštini na kraju krajeva desilo - kaže Dačić.

Naveo je da su Koštunica i Ðinđić dali garancije da Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu.

- Bio je jedan taj deo koji oni nisu napisali konkretno, baš da neće biti izručen Haškom trbunulu, nego su napisali da se hapsi zbog toga i toga. Dodatno je Čedomir Jovanović morao da potpiše da to hapšenje nema veze sa Haškim tribunalom - rekao je Dačić.

Dodao je da trebalo naći formalan razlog zašto da se Milošević nađe u zatvoru i to pod optužbom za zloupotrebu položaja, da bi iz zatvora bio izručen Haškom trbunalu.

Smatra da je postojao veliki strah kod Ðinđića kako će se to završiti, da li će biti demonstracija i nemira, i da li će moći oni to da izvedu ili neće moći

Dačić kaže i da je DOS Miloseviću ponudio da ode u Rusiju.

- Mogu da garantujem da je DOS ponudio Miloseviću tu opciju, ne kažem ceo DOS i ne kažem da se o tome odlučivalo. Milošević je o tome raspravljao u krugu najbližih saradnika. Postojala je ideja, ali su ga saradnici uvek nagovarali na loše stvari - rekao je Dačić.

Povodom TV serije "Porodica", posvećene hapšenju Miloševića, Dačić je rekao da nije pripadao nekom krugu porodičih prijatelja Miloševića, niti je tada bio među najvišim partijskih funkcinerima, te da je pitanje da li je prošlo dovoljno vreme za pravljenje takvih serija.

Ne zna, istakao je, da li je ideja serije bila da se Milošević predstavi kao žrtva.

- Ovo su romansirane stvari, kao i serija o Aleksandru Karađorđeviću gde nigde nećete videti da je raspuštao parlament i uvodio diktaturu, to se briše i ostaje sagledavanje njega kao ličnosti - rekao je Dačić. 

On kaže da, pošto nije imao značajnu ulogu u vreme hapšenja Miloševića i ne vidi razlog zašto bi njega neko glumio u seriji.

- Pitanje je veliko da li je ovo dovoljan period da se o tome prave neke serije gde imate mnoge aktere koji su još živi i koji tumače sa svog aspekta kakva je bila njihova uloga - rekao je Dačić upitan o tome kako gleda na to što su Miloševiću leđa okrenuli njegovi najbliži saradnici i o tome ko ga je sve izdao.

Naveo je da je i sam pomagao porodici Milošević i da će jednom prilikom pokazati da mu je Mira Marković napisala tačno koga smatra odgovornim za njegovo ubistvo i koga treba izbrisati sa političkog spiska zato štu ih izdali.

- To su lične stvari. Čisto da se zna da je, na primer, ona mislila da su neki ljudi direktno odgovorni, ko nije hteo da ide da svedoči i da ga leči, bilo je doktora koji su odbili da odu u Hag - rekao je Dačić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading