ADVOKAT VOJIN BILJIĆ RAZBIO N1! Otkrio mahinacije kojima se bavi Đilasova i Šolakova televizija!

Autor: Republika

Vesti

28.03.2021

10:03

Advokat i potpredsednik pokreta Dosta je bilo Vojin Biljić razotkrio je licemerje televiyije N1, koja se na sva zvona hvali nezavisnim novinarstvom.

Tanjug/D. GOLL
Advokat Vojin Biljić

Biljić je na na svom Tviteru postavio printskrin sa N1 televizije, na kojoj je emitovan sporni prilog. 

- Ovo je snimak mog klijenta, snimljen ya vreme protesta i emitovan od strane N1 iz Lukemburga. Pitanje je kako je ovaj podatak o ličnosti mog klijenta stigao u Luksemburg i da li je to urađeno u skladu sa zakonom? Snimak naime nije napravio N1, već lice zaposleno u "Adria news doo Beograd", koji po sopstvenom priznanju nije medij i nema pravo da prikuplja podatke o ličnosti građana Srbije. Zatim je taj podatak sačuvan, obrađen i yajedno sa nekim drugim podacima PRODAT preko granice - otkriva Biljić.

Bliski saradnik Saše Radulovića navodi i da N1 nijednog trenutka nije tražila doyvolu njegovog klijenta za emitovanje priloga.

- Zatim je N1 iz Luksemburga, koji je ovaj podatak zajedno sa nekim drugim podacima kupio BEZ ZNANJA I SAGLASNOSTI mog klijenta skoro pa potpuno legalno emitovao taj podatak iz Luksemburga. Dakle "Adria news Beograd" je zaradio novac prodajući klijentov podatak o ličnosti. Problem je dakle u tome što običan DOO koji NIJE medij, nema pravo da prikuplja, obrađuje a ponajmanje prodaje i to jop u inostranstvo tuđe podatke o ličnosti - poručuje Bilji.

Advokat dodaje i da će njegov klijent

- Zato će za početak moj klinet zahtevati naknadu štete od "Adria news doo", ali će najverovatnije i postaviti pitanje prekršaja iz Zakona o zaštiti podataka o ličnosti, Zakona o trgovini, Zakona o autorskim pravima i Zakona o zaštiti potrošača. Dnevno ih prave na hiljade. A kad vam zaposleni iz "Adria news doo Beograd" traže izjavu pitajte ih koliko će to naplatiti od N1 i šta vi imate od toga. Mi svakako krećemo u postupke - zaključio je Biljić.

 

 

Komentari (11)

Loading
Deki

28.03.2021 10:28

Bogu hvala pa imamo stručne i obrazovane ljude koji će na osnovu zakona dokazati nepravilnosti onih koji su toliko vatreni u borbi protiv vlasti.

Biljana

28.03.2021 10:53

Ne cudi nas nista sto dolazi od strane Djilasove i Solakove TV. Mahinacija je njihovo drugo ime.

Markic

28.03.2021 10:59

N1 je daleko od nezavisnog novinarstva oni su sve samo ne to.

star

28.03.2021 11:06

Bez ikakve dvojbe tajkunska medijska kuća N1, ćini berzbroj prekršaja, i svako ko je oštećen treba da se ovako oglasi kao gospodin Biljić, jer se dobro zna da se ne sme kršiti Zakon o zaštiti podataka o ličnosti.