VUČIĆ ODBRUSIO NOVINARU N1: Bio sam ubica Olivera Ivanovića, ubio sam Cvijana - DOSTA VIŠE SA GLUPOSTIMA!

Autor: Republika

Vesti

25.03.2021

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je nakon obilaska radova na pruzi Beograd - Stara Pazova - Novi Sad odgovarao na pitanja novinara. Na pitanje novinara TV N1, zašto je u slučaju optužbi na račun Dragana Đilasa "preuzeo ulogu državnog tužioca", Vučić kaže da o ovome nije planirao da govori, a da se u pitanju vidi svo licemerje đilasovskih medija i Đilasove politike.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

- Nisam mislio da o tome govorim, ali hvala vam što ste pokrenuli tu temu. U načinu na koji ste postavili pitanje vidi se svo vaše licemerje, licemerje medija Dragana Đilasa i Dragana Šolaka, licemerje politike koju pomenuti gospodin vodi - rekao je Vučić i dodao: 

- Nisam tužilac, ali imam svoj mozak, ali ste vi sebi dali za pravo da budete i tužioci i branioci i da imate pravo na sve. Bio sam ubica Olivera Ivanovića, danas sam ubica Cvijana, nemam pojma o čemu pričate. Ja bih trebalo da znam kad je ko postavio neku ploču nadgrobnu ili ne. Lupetaju svašta naši politički protivnici. Valjda sam hteo da ranim u šaku Daku Davidovića, a onda on u iskazu kaže: "mislim da je Vučić nešto znao čim se javno o tome nije izjašnjavao o tome". Je l' možete vi to ljudi da verujete, da takve optužbe iznosite, a da to potkrepljujete takvim glupostima.

RepublikaFoto: Tanjug

Vi ste ti koji mi dve godine sudite, nastavio je Vučić, koji me optužujete i unapred izrečenu presudu imate o slučaju Jovanjice, ja nemam pojma o čemu se radi.

- Niko me nikad nije pomenuo, ni mene niti bilo koga iz moje porodice, niko nikada, ni u jednom dokumentu, nigde. Izmislili ste celu priču, tužili, optužili, sudili, presudili, sve ste to sebi dali za pravo, zajedno sa Draganom Đilasom. Ja jednino što mogu da vam kažem je da znamo da ima račune. Da li je to krivično delo ili nije, to će nadležni organi da ustanove. Da li je utajio porez na kapitalnu dobit, na dividendu, na prenos apsolutnih prava, nadležni organi će da ustanove. Da li je mnogo para ukrao za vreme svoje vladavine i uzeo, pa to piše u APR, to piše u zvaničnim aktima ove zemlje, kojima je on to prijavljivao. On prijavio prihode od skoro 700 miliona evra u vreme dok je bio vlast - kazao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug

I vi kažete neko drugi presuđuje. Ja sam ćutao danas, nisam ga pomenuo, juče ćutim nisam ga pomenuo. Imam pametnija posla rekao je predsednik Srbije i nastavio:

- Ali nemojte vi koji tužite, sudute, presuđujete, vi kojima je, govorim o političarima, bio cilj da ubijate porodice svojih političkih protivnika lažima i kampanjama, vama koji ste angažovali ubice, one koje seku glave. Đilas je sve vreme organizovao hajku na moju decu, pa čak sad kad se pozivate na gluposti oko Cvijana, po tim novinama, pošto sve prepisujute iz Tabloida Milovana Brkića, tamo piše da sam ubio svoje dete. Što i to ne kažete javno, što to krišom pravite i puštate. Kažite naciji čime se sve bavite i šta sve radite. A njemu neko pusti sa razglasa "Đilase, lopove" kažete ugrožena su mu deca. Pa ko ti je decu pomenuo?! Nisu ti deca krala ako si ti lopov. Kažite meni to što imate da kažete, ne petljajte decu. Ali ste u stanju da upetljate svačiju decu od vaših političkih protivnika, da im živote uništete. Ali ćete licemerne suze da ronite kad vam neko kaže da je vaš politički štićenik običan lopov. Ja to mislim. I mislim mnogo gore od toga - rekao je Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug

- Ali ja nisam tužilac u ovoj zemlji. Tužioci će da rade svoj posao, u zavisnosti od toga da li imaju predmet, slučaj ili ga nemaju. U tome je razlika između pravne i nepravne države. A sve to vi što radite je direktan primer kako bi se nepravno ponašali oni koji bi bili na vlasti. Oni koji kažu treba da se puste prisluškivani razgovori. Pa svaki bi vam razgovor puštali u javnost, to ne bi bila država. To bi bila papazjanija u kojoj bi dvojica najbogatijih tajkuna uništavali živote ljudima kako im padne napamet.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
ElezM

25.03.2021 20:03

Opozicija se samo bavi lažima i prevarama oni su dotakli samo dno dna. Oni su prošlost na političkoj sceni naše zemlje.

Ivana

25.03.2021 20:03

Najveće laži izgovorene protiv predsednika Vučića. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.

Marina

25.03.2021 22:16

Opozicija se samo bavi lažima i prevarama oni su dotakli samo dno dna. Oni su prošlost na političkoj sceni naše zemlje.

Jovana

25.03.2021 22:56

Оптужити некога без доказа је страшно. А, када је реч о председнику Вучићу -апсурдно!