SRAMNE LAŽI NATAŠE MILJKOVIĆ! Ljiljana Smajlović razbucala voditeljku TV N1!

Autor: Republika

Vesti

18.03.2021

10:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nataša Miljković je u programu uživo indirektno optužila novinarku Ljiljanu Smajlović za nešto što ova nije uradila, ali voditeljka N1 nije našla ‚za shodno da uputi izvinjenje.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL

Voditeljka televizije N1 Nataša Miljković je pokazala šta znači nekolegijalnost i neprofesionalizam. Perjanica Šolakove televizije je u nedelju ujutro u uživo programu govorila o nesreći koja se dogodila 2015. kada se helikopter u kojem je bilo sedam osoba, od kojih jedna beba.

Voditeljka je pričala kako je u "Politici" objavljena vest "Beba spasena helikopterom Vojske Srbije", te da je Ljilja Smajlović tvrdila da oni to nisu objavili, da je ostalo na onlajn izdanju, te da u tvitu koji je objavljen u emisiji ima slika koja dokazuje da je vest odštampana.

Ljiljana Smajlović, koja je tada bila na čelu "Politike", sada u kolumni u "Nedeljniku", odgovara Nataši i televiziji N1.

"Na ekranu je prikazan isečak iz ćirilične štampe, ali potpuno drugačijeg grafičkog izgleda i preloma od "Politike", koju je 2007. redizajnirao nekada zagrebački, a sada njujorški umetnik Mirko Ilić. Televizija N1 se u ponedeljak uverila da ono što je Nataša Miljković pokazivala nije bila "Politika" koji sam 2015. ja uređivala. Umesto da se izvini, promenila je poentu u raspravu o "zavetu ćutanja". Ako takva zavera več postoji, onda u njoj, po meni, učestvuje i N1, koji prećutkuje najvažniju činjenicu - da je lažnu vest o "bebi spasenoj helikopterskom Vojske Srbije" sročila i korisnicima emitovala agencija "Beta". To ne interesuje reportere N1. Umesto da odgovore na prvo od čuvenih pet W pitanja (ko, gde, kako, kada i zašto), oni "love" ćirilična iydanja novina i sajtova koji su štampali "Betinu" vest. Nije "Politika", ali jeste novosadski "Dnevnik"! Ne nalaze mane redakciji koja je emitovala lažnu vest, već redakciji koja je pošteno platila servis. Ne ide to tako u svetu profesionalne etike. Nisi prekršio Kodeks što si objavio vest agencije na koju se preplaćen. Novine skupo plaćaju servise agencija upravo da ne bi morale da šalju novinare da proveravaju da li se zaista desilo ono što agencije javljaju", piše između ostalog u kolumni Ljiljane Smajlović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading