PAMTIMO NAPUŠTENA OGNJIŠTA I OSKRNAVLJENE SVETINJE! Ministar Stefanović: Ne zaboravljamo pogrom nad srpskim stanovništvom na KiM

Autor:

Vesti

17.03.2021

12:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom godišnjice martovskog pogroma nad Srbima na Kosovu i Metohiji, potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović istakao je da je danas težak dan za Srbiju i srpski narod.

RepublikaFoto: mod.gov.rs
Nebojša Stefanović

Danas obeležavamo, glasno se sećamo i ne zaboravljamo pogrom nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji koji se dogodio pre punih 17 godina. Pamtimo svako ime i prezime, napuštena ognjišta svih prognanih porodica, svakog poginulog Srbina koji je dao svoj život za otadžbinu. Pamtimo i naše uništene i oskrnavljene svetinje, uništene freske i ikone. Ne zaboravljamo etničko čišćenje i zločinački pokušaj istrebljenja svega što je srpsko i pravoslavno na Kosovu i Metohiji - rekao je ministar Stefanović.

Kako je istakao, naša je obaveza da stvari nazivamo pravim imenom, a ne da se sakrivamo samo iza datuma.


- Najviše boli činjenica da je martovski pogrom ostao samo datum bez posledica, bez kažnjenih i procesuiranih za taj zločin. Žrtve koje je srpski narod dao ostaju kao večni podsetnik da ovaj zločin ne sme biti zločin bez kazne - poručio je Stefanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading