Saradnik Đure Mutavog otet i zverski mučen pre ubistva: Optuženi u izolaciji, advokat nije došao zbog parkinga!

Autor:

Hronika

17.03.2021

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Aleksandru Đuroviću i još petorici optuženih za otmicu Jovice Radonjića pre pet godina, danas je odlozeno u Višem sudu u Beogradu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Viši sud u Beogradu

Iako je na prošlom ročištu u februaru, izgledalo da će presuda uslediti brzo, danas se na sudu nisu pojavili svedoci odbrane, njih dvojica, od kojih jedan nije uredno pozvan, a drugi je izostao zbog bolesti. 

- Opet ćemo pozvati svedoke, pa ako se ne pojave odustaćemo od njih - rekla je sudija Olivera Pajić. Ona je odredila novi datum nastavka glavnog pretresa u drugoj polovini aprila nakon konstatacije da se optuženi Aleksandar Đurović zbog bolesti nije pojavio u sudnici, kao i jedan od branilaca koji je imao problem sa parkiranjem.

- Optuženi Đurović je u izolaciji nakon lečenja od kovida u KBC Zemun, a branilac Duško Puđa nije pristupio u sudnicu jer i dalje traži parking kako me je obavestila advokatska pripravnica i jedan od optuženih. Dakle, uslovi za održavanje glavnog pretresa nisu ispunjeni - rekla je sudija Pajić. 

Podsetimo, Jovica Radonjić ispričao je u tužilaštvu da su ga Blažo Đurović, njegov brat Aleksandar i još petorica u decembru 2014. namamili da dođe u kafić u tržnom centru "Kumodraž" na Voždovcu. Tu su ga potom udarali palicama i pištoljem, pa ga vezali i smestili na zadnje sedište automobila kako bi ga odvezli na obali Dunava. Radonjić je ispričao da je mislio da će tamo da ga ubiju. Tokom vožnje uspeo je da iskoči iz kola i pobegne. Zaustavio je auto koji je naisao i zatražio prevoz do bolnice. 

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Foto: Ilustracija

Inače, oštećeni Radonjić je ubijen mesec dana posle otmice, a istu sudbinu je tri godine kasnije doživeo i prvooptuženi za njegovu otmicu Blažo Đurović.

Odbrana u ovom postupku za otmicu Jovice Radonjića tvrdi da muškarci optuženi za otmicu nisu izvršili to krivično delo i da je sada ubijeni Jovica pod pritiskom njih označio kao krivce. U odbranu tog stava, nedavno je na suđenju, saslušan svedok Saša Šćepanović koji tvrdi da Radonjić nije stigao da povuče prijavu.

 Šćepanović je ispričao da se sa Radonjićem sastao u januaru 2015. godine, nakon što je on policiji prijavio da su ga Blažo Đurović, njegov brat Aleksandar i još nekoliko muškaraca oteli i pretukli.  Objasnio je i kako je ubijeni pritiskan:

- Tada mi je ispričao da se posvađao sa Đurović Blažom, da su se potukli. Imao je pritisak policije da prijavi sve ove ljude za nešto što nisu uradili jer je trebalo da ide na izdržavanje kazne zatvora. Rekao mi je da će da povuče prijavu protiv njih, ali je nažalost, posle par meseci ubijen. 

Radonjić  je bio deo kriminalne grupe "Firma", novosadskog ogranka zemunskog klana koji je predvodio Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi i osuđivan je zbog droge. Ubijen je u aprilu 2015. godine na parkingu ispred zgrade u beogradskom naselju Zvezdara. Ovaj slučaj policija je rasvetlila u martu prošle godine, a prošlog meseca je podignuta i optužnica.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Ubistvo na Dušanovcu

Blažo Đurović ubijen je ispred kuće u kojoj je živeo u beogradskom naselju Dušanovac. Bio je blizak škaljarskom kriminalnom klanu koji je godinama u sukobu sa suparničkim kavačkim klanom. Za ovo ubistvo trenutno se sudi Nemanji Ivanovu i Darku Veskoviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading