ĐILASOVI TAJNI RAČUNI NA MAURICIJUSU, OBJAVLJENA DOKUMENTACIJA: Otkriveno koliko novca je tajkun sakrio u poreskom raju! ŠOK CIFRA!

Autor: Republika

Vesti

17.03.2021

07:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušaji Dragana Đilasa da negira da ima tajne račune na Mauricijusu pali su u vodu pošto ga objavljeni dokumenti direktno demantuju.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragan Đilas

Prema dokumentaciji koju su objavile Novosti, jasno je da Đilas na dan 12. decembar 2020. godine na Mauricijusu i Švajcarskoj ima 6.4 miliona evra.

RepublikaFoto: KlikTV/Pink

Postoji, međutim, osnovana sumnja da je to samo vrh ledenog brega i prvi ozbiljniji trag u otkrivanju mutnih radnji i transakcija između Dragana Đilasa, njegovog brata Gojka i kontroverznog biznismena Dragana Šolaka.

Takođe, dalja istaraga bi mogla da pokaže da su stotine miliona evra narodnih para na Đilasovim računima u najmanje 15 država širom sveta.

RepublikaFoto: KlikTV/Pink

Prema dokumentaciji koja je objavljena u javnosti, na računu Dragana Đilasa u Dojče Banci na Mauricijusu nalazilo se tačno 5.741.025 evra.

Prema drugom dokumentu, na računu firme "Multikom open ag", koju zvanično vodi Đilasov brat Gojko, u decembru prošle godine u Sosijete ženeral banci u Švajcarskoj nalazilo se 620.174 evra.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je najavio da će biti obelodanjena dokumenta koja pokazuju da Đilas ima račune na Mauricijusu, iako je lider SSP to u više navrata pokušao da demantuje.

Posebno zadovoljan što je deo mojih političkih protivnika potvrdio da oni i njihove firme imaju račune u Švajcarskoj. Žao mi je što su obmanuli javnost za račune na Mauricijusu, osim ako ne misle da nam objasne da su samo korisnici računa, a vlasnik je njihova firma. To bi tek bio vrhunski bezobrazluk. Upravo zato, obećavam vam, poštovani građani, interesantnu nedelju pred nama uz mnogo papira i neverovatnih dokaza. Pobedićemo lopove i mafiju. Živela Srbija! - napisao tada je Vučić na Instagramu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (29)

Loading
Žika

17.03.2021 09:03

Naravno da sve pada u vodu, kada je istina konačno izašla na videlo. Prevario se Đilas mislivši da će nastaviti da laže ovaj narod.

Anjaaa

17.03.2021 09:04

Više ne može da obmanjuje narod.. raskrinkan si Djiki...

Maja

17.03.2021 09:05

Điki nema samo račune nego i firmu na Mauricijusu koja je povezana sa Dajrekt medijom, odnosno sa Šolakom, široko nema šta. (laugh)

Petra

17.03.2021 09:05

Bilo je i očekivano da se pronadju tajni računi jer se i znalo da je Djilas stekao milione dok je bio vlast.