PROFESOR KOČOVIĆ OTKRIO DO KADA ĆE NAM SE BOLNICE PUNITI! Zabrinjavajuća prognoza!

Autor: Republika

Vesti

14.03.2021

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklih dana Srbija ponovo beleži veliki broj novozaraženih korona virusom, brojke rastu, a struka sve glasnije traži oštrije mere. Ono što većinu zanima jeste kada će korona brojke početi da opadaju, a profesor Petar Kočović ima odgovor na ovo pitanje.

RepublikaFoto: printskrin
Petar Kočović

- Ovaj podtalas biće blaži, ali će duže da traje. To praktično znači da će ambulante i bolnice da se pune do oko 5. aprila, a onda će broj otpusta da bude veći - napisao je profesor Kočović na Fejsbuku.

Profesor Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, zajedno sa svojim timom, mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije na osnovu proračuna baziranog na Gausovoj krivoj.

Tako je sada na osnovu proračuna dao i prognozu kada možemo da očekujemo pad korona brojki.

- Prema proračunima rast je još 7-8 dana. Onda bi krenuli u lagani pad. To je dato na ovom grafiku. Vertikalna kriva je današnji dan. Posmatra se donja, plava linija..Ali, sve zavisi od kretanja infekcije na dnevnom nivou u narednih nekoliko dana - napisao je profesor.

Dakle, na osnovu proračuna i grafika profesor Kočović smatra da bi kroz sedam do osam dana mogli da očekujemo manji broj novozaraženih. Međutim, sve zavisi od poštovanja epidemioloških mera.

Podsetimo, Srbija se i dalje nalazi u tamno-sivoj zoni sa 500 do 1.000 novozaraženih na 100.000 stanovnika za vremenski period od 14 dana.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading