O DIJANI HRKALOVIĆ, VELJI NEVOLJI, GORANU PAPIĆU! VLADIMIR REBIĆ PRED NOVINARIMA: Javnost u Srbiji je čekala obraćanje direktora policije

Autor: Republika

Vesti

13.03.2021

11:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor policije Vladimir Rebić bio je gost jutarnjeg programa TV Prva gde je govorio o aktuelnim temama, pre svega o hapšenju Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja i istrazi njegovih jataka u državnim strukturama.

RepublikaFoto: Printscreen/TV Prva
Vladimir Rebić

O GORANU PAPIĆU

- Nisam imao blizak kontakt sa Papićem, nismo se lično poznavali, ja sam mu bio starešina, tu postoji 32.000 policajaca, ja svoju ulogu direktora obavljam sa rukovodiocima prvog nivoa. Goran Papić je radio u UKP, a ja sam komunicirao sa načelnikom te službe. Sedeli smo na sastancima, ali nismo imali ličnu komunikaciju - rekao je Vladimir Rebić gostujući u jutarnjem programu TV Prva.

- Krajem prošle godine dva puta je Papić došao u žižu interesovanja. Nismo znali da li je to vozilo od 600.000 evra njegovo. On je došao na fokus u oktobru 2019. godine kada se desio jedan incident na ulici. I on se pojavio sa jednim pripadnikom policije i lišio građanina slobode. Od tog trenutka je suspendovan. Mi nismo imali elemente da ga disciplinski gonimo pa se vratio na posao - dodao je Rebić.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Goran Papić

O VELJI NEVOLJI I TABLICAMA

- Velja nije jedini. 2018. godine jedan drugi kriminalac O.B. na Novom Beogradu zatečen i zaista je koristio "audi" tamni isti model kao moj, i falsifikovane tablice identične mojim, on je procesuiran i uhapšen. 

Direktor policije kaže da je za tablice saznao iz medija.

- Ima dokaza nepobitnih da je jedan broj službenika pružao podršku Veljinoj grupi. Naredni dani će pokazati šta se dešavalo. U Srbiji ima 27 organizovanih kriminalnih grupa. Prošle godine je procesuirano 20. Nijedna nova kriminalna grupa ne bi imala snagu Belivukove grupe.

 

RepublikaFoto: Tanjug
Dijana Hrkalović

O DIJANI HRKALOVIĆ

- Najviše mi smeta činjenica da se ona ne odaziva pozivu na poligraf. Pa ako nije kriva nema čega da se boji. To je prilika da javno pokaže da je čista. Suština je da bilo ko ko odbije poligraf nešto krije. Neće nikome ko pije lekove da bude loše od poligrafa. Tako da ti izgovori ne piju vodu. Odbijanje poligrafa baca veliku senku. 

O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA

- Želim da istaknem činjenicu da je to skandal da je bilo kome palo na pamet da prisluškuje Vučića. S nestrpljenjem očekujem kraj istrage da vidimo ko je davao naloge za to. Ja vrlo brzo očekujem privođenje određenih ljudi koji su bili umešani u prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Marijana

13.03.2021 11:59

Sve će ubrzo izaći na videlo, i neće biti pošteđenih!

Vesna

13.03.2021 12:00

Razotkrice se sve vrlo skoro,maske padaju, a ucesnicima i pomagacima kriminalnih grula i redova policije,sledi hapsenje i sudjenje.

Marko

13.03.2021 12:27

Ni ja ne razumem čemu odbijanje poligrafskog ispitivanja ako neko za sebe tvrdi daje nevin. Čim odbijaju, dodatno bacaju sumnju na sebe. Istraga nije nimalo naivan i lak posao, ali verujem da se sve obavlja profesionalno i da će istina izaći uskoro na videlo.

Dusan

13.03.2021 12:36

Dosao je kraj prljavim i podlim radnjama pripadnika MUP-a i verujemo da ih ceka adekvatna kazna zbog saradnje sa mafijom.