PUTIN SPASAVA SRBIJU ZAPADNOG PRITISKA: Iz Moskve stigla važna poruka!

Autor: Republika

Vesti

28.02.2021

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija poziva da se ne forsira postizanje sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Smatramo da su pokušaji da se takozvana konačna normalizacija odnosa Beograda i Prištine forsira, ubrzava nekakvim veštačkim rokovima - destruktivni. Najvažnije je da se pronađe stabilna, održiva opcija koji će, između ostalog, biti prihvaćena i u javnosti - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, proces rešavanja kosovskog problema bez realizacije već postignutih sporazuma osuđen je na zastoj.

- Podržavamo dijalog Beograda i Prištine s ciljem rešavanja kosovskog problema pod pokroviteljstvom Evropske unije, koja mora savesno i nepristrasno izvršavati svoje posredničke funkcije, koje su joj poverene odlukom Generalne skupštine UN - istakla je portparolka.

Marija Zaharova

Kako je dodala, Rusija je zabrinuta i zbog radikalizacije retorike kosovskih Albanaca nakon vanrednih parlamentarnih izbora.

- Izaziva zabrinutost retorika kosovskih Albanaca nakon pobede na vanrednim parlamentarnim takozvanim 'izborima' - rekla je Zaharova.

Prema njenim rečima, Moskva se nada da će specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak uspeti da postigne napredak u rešavanju pitanja između Beograda i Prištine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading