Petković: Haradinaj ne treba da razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji traži u Srbima

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

28.02.2021

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meljiza Haradinaj Stubla je još jednom pokazala da su albanski političari ti koji neprestano indukuju nestabilnost na Zapadnom Balkanu, gradeći konstantno i predano atmosferu omraza i neprijateljstva prema Srbima, Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću, kako bi prikrili svoje neuspehe i kriminalne radnje, ocenio je danas direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

RepublikaFoto: Tanjug
Petar Petković

On u saopštenju navodi da Haradinaj Stubla, kada kaže da je za Srbe samo mrtav Albanac dobar Albanac, zapravo autoprojekcijom u sećanje priziva odnos albanskih ekstremista prema Srbima jer je, kako ukazuje, politika etničke supremacije i fizičkog uništenja drugih naroda "plod fašističke velikoalbanske ideologije koja živi od Drugog svetskog rata do danas".

Petković ističe da su Albanci punopravni građani Srbije i da uživaju sva ljudska i građanska prava u skladu sa najvišim evropskim standardima.

Dodaje da je tu činjenicu nemoguće poništiti frazama o Srbiji kao dežurnom krivcu, a da je "izgovore za nestručnost, korumpiranost i neefikasnost albanske političke elite na Kosovu i Metohiji, nemoguće tražiti u drugome".

- Državni predstavnici Republike Srbije, za razliku od albanskih političara u Prištini, dosledno ukazuju na neophodnost saradnje dva najveća naroda na Zapadnom Balkanu i naša politika je i na reči i na delu politika pružene ruke i pomirenja - poručioje Petković.

Istakao je da kod Srba ne postoji ta vrsta neprijateljstva i mržnje prema Albancima i podsetio Haradinaj Stublu da nije Srbija izazvala oružane sukobe sa Albancima na Kosovu i Metohiji, već da su "rat započeli teroristi i ekstremisti OVK i njihovi politički inspiratori", koji ga, kako kaže, i danas održavaju u životu.

- Gospođa Haradinaj Stubla ne treba da razloge i izgovore za patološku mržnju prema Srbiji traži u Srbima, jer koren te mržnje je u njenoj glavi i duši, i nema nikakve veze ni sa Aleksandrom Vučićem, niti sa time kako se Srbija ophodi prema svojim građanima albanske nacionalnosti - naveo je Petković.

On kaže da ne želi da poverujem da Haradinaj Stubla "intimno veruje u nonsense koje izgovara", ali je upozorio da su, bez obzira na to šta o tome intimno misli, "posledice njenih neodgovornih i šovinističkih istupa jednako štetne i opasne".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Nikola

28.02.2021 11:52

Moramo pružati otpor ugnjetavanju, otkazati mu poslušnost, uzdići se iznad svega. Svoje ne damo a tuđe ne želimo!

Goran

28.02.2021 11:59

Njihova osećanja pokušava da prebaci na nas kako bi isprovocirao sukob

Dr

28.02.2021 12:29

Nosi "slavno" prezime niste valjda očekivali nešto drugo od nje.

Mara

28.02.2021 12:30

Albanci imaju sva moguca prava i niko ih ne ugrozava,ne razumem cemu ova patoloska mrznja i zloba prema Srbima?