AMERIČKI SENATOR NAM PRETI BOMBAMA! Sramotne optužbe Dika Darbina, OKRIVIO SPC ZA STANJE U CRNOJ GORI!

Autor: Republika

Vesti

26.02.2021

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predstavnik gornjeg doma Kongresa tvrdi da se naš državni vrh upliće u odnose u Crnoj Gori, pa je podsetio na NATO intervenciju

RepublikaFoto: Tanjug/AP/Fotomontaža

Američki senator Dik Darbin zapretio je bombama Srbiji ukoliko ne prestane da se meša, kako tvrdi, u unutrašnje odnose u Crnoj Gori. Darbin se kao jedan od najvećih zagovornika NATO agresije na SR Jugoslaviju pod stare dane vratio na mesto zločina, komentarišući aktuelne političke prilike u Crnoj Gori užasnim rečima: „Treba li podsećati na koji način su NATO i EU reagovali 1999”.

- Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sledbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti - rekao je demokratski senator iz Ilinoisa.

Veoma je značajno, navodi Darbin, što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO. Doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je, možemo reći, prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori – kazao je senator, pa opleo po srpskoj vlasti:

Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO i EU. Svesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava da izazove u Crnoj Gori situaciju kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, BiH i Kosovu 90-ih godina prošlog veka. Ta im namera neće poći za rukom - kategoričan je Darbin, prenosi Objektiv.

On je zatim kroz monstruoznu pretnju pomenuo agresiju NATO saveza.

- Treba li podsećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Nova administracija u komunikaciji je i sa EU i sve reakcije biće zajedničke. Ne isključujemo mogućnost i da potpredsednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta poseti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini - poručuje američki senator.

Predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva Vladimir Marinković kaže za Objektiv da je Darbinova izjava očigledno izlobirana od strane onih koji ne žele dobro Srbiji.

- Kao političar sa iskustvom, senator Darbin ne bi trebalo da daje ovako neutemeljene ocene i izjave koje su loše za ceo region, pokušavajući da nas podseti na negativne događaje iz 90-ih. Siguran sam da je ova izjava došla iz susednih zemalja koje bi da ospore ugled Srbije i na taj način opravdaju svoje neuspehe - smatra Marinković.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading