HRVATI PRISVAJAJU TESLU, A ISTREBILI MU CELU FAMILIJU! Ustaše ubile 91 potomka čuvenog naučnika, zapali mu kuću i crkvu njegovog oca!

Autor: Republika

Vesti

25.02.2021

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potomak Nikole Tesle jutros je rekao da su ustaše 1941. godine pobile čak 91 pripadnika familije najvećeg svetskog naučnika.

RepublikaFoto: printskrin

Gostujući u jutarnjem programu TV Hepi potomak Nikole Tesle, Lazar Kosanović rekao je da je dostao članova familije Tesla skončalo u Jasenovcu.

- Ukratko, 91 potomak je stradao od ruke ustaša. Ustaše su upale u Smiljane 2. avgusta 1941. godine, zapali crkvu u kojom je službovao njegov otac, pa čak i kuću Nikole Tesle. Neki su odvedeni u Jasenovački logor. Ono malo članova porodice Tesla što je ostalo, nestalo je u novom genocidu od 1991. do 1995. godine, tako da u Smiljanu danas ne da nema nijednog Tesle, nego nema ni jednog Srbina. Hrvati mu jesu obnovili u jednom trenutku kuću, ali su je ponovo zapalili u poslednjem ratu, kao i sve spomenike njegove. Nemaju pravo da ga svojataju - rekao je on.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading