(VIDEO) VUČIĆEVO OBRAĆANJE POSLE SASTANKA SA PATRIJARHOM: Kad država i crkva rade zajedno, SRBIJA JE PRVA U EVROPI PO MNOGIM PITANJIMA!

Autor: Republika

Vesti

24.02.2021

14:31 >> 14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Njegovom svetošću patrijarhom srpskim g. Porfirijem u 14.30 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

RepublikaFoto: printscreen
Patrijarh i predsendik

Obraćanje poglavara SPC i predsednik možete pratiti na našem sajtu.

15.55 Odgovor novinarima N1

 

- Ako mislite da treba da komentarišem konferencije za medije različitih političkih preletača - naveo je Vučić odgovarajući na pitanje N1.

On je naveo da ima potpuno poverenje u Sinišu Malom.

- Ako ste u bilo čemu u pravu, prvi ću tražiti smenu Siniše Malog - naveo je Vučić.

 

15.44 O sinu Nenada Rašića

- 24 sata sam trepeo napade tajkunskih medija. A onda shvatite da je u svemu tome učestvovao vrh albanske države. Razumeo sam kad to rade Rada Trajković i Rašić i sa tim nemam problem. Imam problem kada se u to umešaju strani političari - rekao je Vučić i podvukao da Srbija neće biti zemlja koja će biti ponižavana.

- Srbija je zemlja ponosnog naroda. Srpski narod neće ponažavati kojekakvi fićfirići - naglasio je šef države. 

RepublikaFoto: printscreen

Vučić: Najviše me interesuje ono o Jovanjici

- Svakako da sve što nam predstoji nije jednostavno, nije nešto čemu možemo da se radujemo. Dovoljno je da pročitate čestitku predsednika SAD nama i Prištini, i to nije krivicom naše vlade. Najveće evropske sile dele mišljenje američke administracije i jasno je da ćemo biti pod pritiskom. To sam i rekao svetosti. Ako oni misle da ćemo se odreći onoga što mislimo da nije naše, prevarili su se".

 

15.40 Vučić odgovara na pitanja novinara

- Sve što nam predstoji neće biti lako. Dovoljno je da pročitate čestitku američkog predsednika Prištini i nama, pa da vidite kakvo nas vreme čeka. Razume se da ćemo biti pod pritiskom - kazao je predsednik Srbije - rekao je šef države.

- Nama ostaje da čuvamo mir, ali da će nam biti lako, svakako neće - podvukao je Vučić.

RepublikaFoto: printscreen

15.38 

- Crkva je saborni organizam, koji ma koliko bilo teško i nemoguće, ima cilj da sabira i gradi mostove, pre svega da propoveda smisao postojanja svakog pojedinca, pa i čitavih naroda - rekao je patrijarh obraćajući se medijima.

Patrijarh o Jasenovcu

- Kada je reč o Jasenovcu i filmu 'Dara iz Jasenovca', mislim da je važno i velika stvar da je srpska kinematografija progovrila filmskim šapatom o nečemu što se decenijama skrivalo.

 

15.35 

- Kada država i crkva streme istom cilju, onda je Srbija prva u Evropi po mnogim pitanjima. Kada to nije slučaj, onda je Srbija pocepana i slaba, onda je meta za svaku vranu - istakao je predsednik Srbije.

RepublikaFoto: printscreen
Aleksandar Vučić

15.33 

- Razgovarali smo o položaju naše crkve i u regionu - podvukao je šef države.

15.32

- Razgovarali smo o svim važnim pitanjima. O odnosima države i crkve. Upoznao sam patrijarha sa situacijom na Kosovu i Metohiji - rekao je na početku obraćanja predsednik Srbije.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Davor

24.02.2021 14:47

Uz uzajamnu i blisku saradnju drzave i crkve, rastu nam i sanse da sacuvamo KiM.

Milan

24.02.2021 14:52

Jedinstvo nam je potrebno vise nego ikada u ovom osetljivom trenutku kako po pitanju pandemije tako i odnosa prema Kosovu.

Petar

24.02.2021 15:08

I jednom i drugom su mir, prosperitet i jedinsvo srpskog naroda osnovna nacela svih buducih aktivnosti u okviru njihovih nadleznosti.

Ivana

24.02.2021 15:24

U ovom momentu nam je neophodno jedinstvo u svakom smislu. najveća odgovornost jeste na Vučiću, kao predsedniku države, i na patrijarhu Porfiriju koji je naš verski poglavar. Zajedno i usaglašeni će se lakše izboriti za srpske interese.