(VIDEO) VUČIĆ ISTAKAO: Evo šta je NAJVAŽNIJE ZA NAŠU BUDUĆNOST

Autor: Republika

Vesti

23.02.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sednice Predsedništva SNS na temu odnosa u regionu.

RepublikaFoto: Republika
Premijerka Ana Brnabić i predsednik Aleksandar Vučić

Sednicom je predsedavao Vučić, i bilo je reči o stanju na Kosovu i Metohiji posle održanih parlamentarnih izbora, prilikama u Bosni i Hercegovini odnosno Republici Srpskoj, kao i predstojeći lokalni izbori u Kosjeriću, Preševu i Zaječaru.

- Utvrdili smo apsolutnu dominaciju Srpske liste i da je podrška jedinstvena na severu pokrajine, a južno od Ibra manje. Suprostavićemo se zloupotrebi od strane albanski predstavnika nekih naših političara. Kurti govori o pregovorima sa Srbima, a ne sa Srbijom jer naglašava da govori samo sa onima koji priznaju nezavisnost Kosova - počeo je Vučić.

- Očekivan je pritisak nove američke administracije da priznamo Kosovo, što je nama smešno. Čeka nas težak period. Srbija ekonomski najbrži raste i sa tom povećanoj moći pojedini će nas proglašavati da narušavamo ravnopravnost i bićemo izloženi pritiscima, kamanjama i pred nama je zato težak period - ističe Vučić.

Nastavio je o lokalnim izborima u Preševu, Zaječaru i Kosjeriću:

- Skupština stranke će biti zakazana u septembru što  će biti priprema za predstojeće izbore. Cilj u Preševu je da naša lista dobije dva mandata. Sve srpske stranke idu zajendo u Preševu, U Zaječaru i Kosjeriću, koje su sredine jako teške za našu stranku, verujem u većinsku podršku - naveo je Vučić pa se okrenuo detaljima unutar stranke:

- Lično sam insistirao, rekli bi da sam preterao. Pre pet, šest godina sam na GO rekao da vreme za smene jeste kad vidim bahatost nekih ljudi poput Đilasa, Jeremića, Tadića. Pravićemo rezove unutar partije. Većina se tako ne ponaša, ali neki da.

Da li nam ponovo prete oštrije mere?

- U ovom trenutku imamo sigurnih 220.000 vakcinisanih. Morate da budete strpljivi. Mi smo uradili šta možemo, najbolji smo u Evropi. Upskos brutalnim kampanjama i lažima. To je kao kod neuspešnih muškaraca koji tuku svoje žene, tako ima i onih koji tako rade sa svojom državom. 

- Naručili smo pipule "regeneron" od kojih jedna spasava život. Ali "đavolski" košta. Bićemo treći u Evropi posle Nemačke, Švedske koji to nabavljaju iz Amerike.

O tome da je Aljbin Kurti naveo da su Srbi na Kosovu izvršili genocid

- Ne osvrćem se na to jer ipak treba da razgovoramoa, zato ne širimo lošu atmosferu i pravimo tenziju. Videli ste juče tuču 20 na 20 dečaka, unapred zakazanu, optužili su mene. Kurti je optužio Srpsku listu da je neko pretukao sina generala Rašića. Kakve to vee ima sa Srpskom listom? Samo sadm gledao danas posle Kurtijeve histerije kakve će laži dalje da šire. Imamos ve podatke o tuči. Apsolutno sve. Ali, to vam pokazuje da će i mnogi unutar Srbije pozivajući se na Albance činiti istu kampanju i ovde. Kako su samo od tuče napravili politički linč?  

Da li je normalno povezivanje tuče sa ubistvom Olivera Ivanovića?

- Baš nekako posle izbora na Kosovu, gde su Albanci utrošili milione evra protiv Srpske liste, milione! I dalje nisu uspeli. Toliko neki srpski mediji nisu graknuli, mislim na one koji me zovu izdajnikom, a podržavaju nezavisnost Kosova. To jeste njihovo mišljenje, ali nije politika države Srbije i to neću podržati. Ne znači da sam ubica, psihopata, ne pada mi na pamet da se pravdam zbog toga. 

Da li korona utiče na domaće i strane invensticije

- Početkom aprila ćemo imati najveću japansku investiciju. Imaćemo još mnogo i mnogo investicija do kraja godine.

Imao je poruku za opozicionarne lidere, ne navodeći imena

- Prao si prozore? Prao si prozore i krao! I to narodne pare. Pranjem prozora si došao do 75.000 evra,a krađom do 75 miliona evra. Tako da, mani se tog pranja prozora.

Poruka šta je najvažnije za našu budućnost:

- Strašno je važna zdravstvena infrastruktura, osim toga i mogućnost da sami prozivnodimo vakcine. Jedna neka nam prođe, to će biti veliki uspeh i da uložimo koliko god da treba. 

- Uveren sa da ćemo 1. decembra imati sedam različitih autoputeva u izgradnji  to u istoriji nije zabeležno. NIkad za to nismo imali snage, moći, mogućnosti. To pokazuje kojom brzinom Srbija ide napred.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Boris

23.02.2021 17:36

Briga za zdravlje građana Srbije mora da bude na prvom mestu...

stevo

23.02.2021 21:25

@Boris - Interes i zdravlje gradjanstva na prvom mestu

stevo

23.02.2021 21:26

@Boris - Interes i zdravlje gradjanstva na prvom mestu

stevo

23.02.2021 21:31

@Boris - Interes i zdravlje gradjanstva na prvom mestu