TOTALNI UDAR NA SRPSKOG PATRIJARHA: Naređeno - PUCAJTE NA PORFIRIJA IZ SVIH ORUŽJA!

Autor: Republika

Vesti

19.02.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafalna paljba!

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Patrijarh Porfirije

Medijski kerberi pod kontrolom opozicije dobili su direktan nalog da povedu brutalnu medijsku kampanju protiv patrijarha srpskog Porfirija, otkriva Republika.

Kada su uvideli da su njihovi kandidati za poglavara Srpske pravoslavne crkve, pre svega vladika Grigorije, doživeli fijasko, medijskim poslušnicima bliskim opoziciji, objašnjava naš sagovornik, stigao je šokantan ultimatum - "pucajte na Porfirija iz svih oružja".

- Samo naivni bi pomislili da će brutalna medijska kampanja koju su poveli pre izbora patrijarha da se završi. Naprotiv, udari na Porfirija sada će biti još žešći. Patrijarh praktično nije ni seo na tron, a napadi na njega su bez milosti - objašnjava naš izvor.

Kako on navodi, novinari pojedinih medijskih kuća koje se smatraju profeseionalnim i nezavisnim, dobili su direktnu naredbu da blate i klevetaju prvog među jednakima u SPC, u svakoj prilici i na svakom mestu.

RepublikaFoto: Privatna arhiva

- Pa, molim vas, pogledajte samo šta se piše na portalima pod direktnom kontrolom opozicije - ističe naš sagovornik.

I zaista, čak i letimičan pogled na portale koji naloge direktno dobijaju od žutog tajkuna Dragana Đilasa i njegovog pajtosa Dragana Šolaka, dovoljan je da se uvidi da se na delu brutalna medijska haranga sa ciljem da se patrijarh ali i celokupna SPC, "provedu kroz tolplog zeca".

Tako, na primer, medijsko čedo Dragana Šolaka portal Nova S na udarnom mestu drži skadanlozan tekst u kome su iznesene tvrdnje da je patrijarh navodno izabran u hotelu Moskva, na tajnom sastanku vladika.

Foto: printscreen

Kao što se moglo očekivati od ovih opozicionih propagandista, izvor koji iznosi ove somnabulne tvrdnje je neimenovani izvor.

Korak dalje otišao je niskotiražni tabloid Danas, koji je objavio tekst o navodnoj umešanosti državnih funkcionera, konkretno predsednika Aleksandra Vučića.

Foto: printscreen

Ipak, u istoriju medijskog beščašća ući će tekst objavljen na Đilasovom ličnom medijskom propagandnom glasilu koji je čak napisao da se "verovatno se sada mnogi srpski patrijarsi okreću po nebesima, kada vide šta se dešava u državi Srbiji i kakva je sada Srpska pravoslava crkva, koju su oni stvarali preko 800 godina".

Foto: printscreen

Posle ovog još jednog u nizu skandala medijske kvazi-elite jasno je da njihovi nalogodavci neće prezati ni od čega ne bili nekako oblatili i ukaljali obraz koje država i crkva imaju u narodu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Goran Tomaš

19.02.2021 08:56

Ako je SPC izabrala novog Patrijarha, zašto pojedini političari žele da ga upucaju iz svih oružja? Moje mišljenje je da se politika ne meša u Crkvu i Crkvena pitanja... Političari danas predstavljaju i sastavljaju krizni štab, sport, medije, i sad Crkvu!!! Pite li se narod za nešto? Nismo ni mi ovce za šišanje! Dići ćemo se i otvoriti novo ratište protiv političara. Sram da vas bude, neznate šta ćete od silnih miliona, a narod nema ni za leba!!!

Đoka

19.02.2021 18:10

Opoziciji niko ne valja ako nije iz njihovih redova.