BRAT LUKAŠENKO ČESTITAO VUČIĆU PRAZNIK! Srbija i Belorusija nikad nisu pljačkale tuđe zemlje

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom Dana državnosti predsedniku naše zemlje stigle čestitke mnogih svetskih lidera, uključujući i najbliskije saveznike

RepublikaFoto: Tanjug
Predsednik Aleksandar Vučić i lider Belorusije Aleksandar Lukašenko 

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko čestitao je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti, 15. februar.

- Pre više od dva veka, vaši preci su se oslobodili viševekovnog ugnjetavanja i stekli pravo na nezavisnost. Tokom godina svoje nezavisnosti, uprkos nemilosrdnim izazovima, Srbija je postala moderna evropska država i garant bezbednosti na Balkanu - istakao je Lukašenko u čestitki koja je objavljena na zvaničnom sajtu predsednika Belorusije.

On je naglasio i da su Minsk i Beograd tesno povezani sudbinom svojih naroda i da Belorusi i Srbi nikada nisu bili neprijatelji jedni drugima, nisu pljačkali tuđu zemlju, a da su svoju sreću sticali nesebičnim i teškim radom.

- Uveren sam da promenljiva politička konjuktura i nadalje neće uticati na snagu naših prijateljskih odnosa. Pozivamo na nastavak naših zajedničkih aktivnosti na sprovođenju dogovora postignutih tokom naših sastanaka prethodnih godina. Održavanje visokog nivoa belorusko-srpske saradnje doprineće daljem jačanju potencijala obe zemlje - navedeno je u čestitki predsednika Belorusije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Jana

15.02.2021 15:16

Iskrena cestitka, iskrenog prijatelja

Ana

15.02.2021 15:23

Hvala gospodinu Lukašenku od ❤️!

Aleksandar

15.02.2021 15:33

Uvek smo imali dobru saradnju sa Belorusijom zahvaljujući upravo Vučiću. Smatram da ova podrška za našu zemlju i diplomatiju mnogo znači.

Darko

15.02.2021 16:55

Srbija i Belorusija su dva prijateljska naroda.