Vučić primio potpredsednika ruske vlade Borisova: Svaki sastanak otvori novu stranicu saradnje!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2021

11:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić primio je danas u Beogradu potpredsednika Vlade Rusije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova i zahvalio mu što svojom posetom uveličava proslavu Dana državnosti Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Borisov i Vučić

- Drago mi je što veliki praznik - Sretenje, proslavljamo s našim ruskim prijateljima - rekao je predsednik Vučić i zahvalio predsedniku Rusije Vladimiru Putinu na čestitki za Dan državnosti.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog klabineta, predsednik Vučić je izrazio nadu da će imati priliku da ponovo ugosti u Beogradu predsednika Putina. Vučić je Borisovu čestitao Orden Republike Srbije na lenti kojim ga je odlikovao i rekao da ga je višestruko zaslužio svojim zalaganjem za jačanje saradnje Srbije i Rusije.


On je takođe istakao da su strateški odnosi dveju zemalja dobri i posehbno ukazao na značaj aktivne podrške Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. Potpredsednik ruske vlade Borisov je predsedniku Vučiću čestitao Dan državnosti i rekao da mu je čast da primi visoko srpsko odlikovanje.

Predsednik Vučić je zahvalio i za isporuke ruske vakcine Sputnjik V, a dvojica sagovornika razgovarali su i o realizaciji planova da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Ruska strana je, ovom prilikom, visoko ocenila rad Instituta "Torlak" i najavila nastavak konsultacija, kako bi bila ostvarena ta saradnja. Potpredsednik ruske Vlade Borisov je rekao da odnosi dveju zemalja stalno napreduju.

- Svaki naš sastanak otvori novu stranicu saradnje - istakao je ruski zvaničnik.

Dvojica sagovornika su, tim povodom, istakli za cilj da robna razmena Srbije i Rusije nadmaši četiri milijarde dolara.

Predsednik Vučić i potpredsednik ruske Vlade Borisov su konstatovali da realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro napreduje.

Očekuje se da do kraja godine bude završena izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada, kako je predsednik Vučić i obećao. Takođe je istaknuta i važnost projekta dispečerskog centra za železnički saobraćaj u Srbiji.

Kad je reč o gasovodu kroz Srbiju od bugarske granice do mađarske granice, konstatovano je da projekat prati planiranu dinamiku i da bi isporuka gasa, prema planu, mogla da počne do kraja trećeg tromesečja ove godine, kaže se u saopštenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Vanja

15.02.2021 12:12

Srbija nastavlja da gradi prijateljske odnose sa Rusijom.

Mari mari

15.02.2021 12:22

Veliko hvala zvaničnicima Rusije, što su uz nas,i što nam drže čvrsto bratsku ruku.

Aleksandar

15.02.2021 12:24

Saradnja je od ključnog značaja za uspeh naše zemlje smatram da kao zemlja smo postigli velike rezultate iz dana u dan postižemo sve veće. Očekujem nova ulaganja od strane Rusije u našu zemlju.

Zeljko

15.02.2021 12:39

Vučić nastavlja da poboljšava sjajnu rusko - srpsku saradnju i prijateljstvo.