HRVATI PRIZNALI: Velika diplomatska pobeda Vučića!

Autor: Republika

Vesti

14.02.2021

11:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrvatski mediji nisu mogli, kako to obično rade, i ovom potezu Srbije i njenog predsednika da nađu zamerku! Očigledno da ih je Aleksandar Vučić "matirao" donacijom vakcina Severnoj Makedoniji, pa im nije ostalo ništa drugo nego da priznaju diplomatsku pobedu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zaev i Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić našao se jutros na graničnom prelazu Tabanovci s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim i predao mu 4.688 Fajzerovih vakcina. 

- Svakako, reč je o velikom gestu, ali i Vučićevom diplomatskom uspehu koji će mu Makedonci, sasvim sigurno, zapamtiti. Vučić i Zaev su se našli po teškoj mećavi, a prilikom susreta srdačno su se izgrlili. Čak je bilo i mesta za šale. Vučić je prokomentarisao da mu je sada jasno zašto se zemlja zove "severna", a Zaeva je u jednom trenutku oslovio sa "Zoki" - piše hrvatski portal Dnevno.hr.

Tom prilikom, Zaev je iskazao veliko poštovanje predsedniku Vučiću i zahvalnost srpskom narodu koji je odlučio da pomogne na taj način građanima Makedonije. Kako je rekao, Makedonija će to zapamtiti Srbiji. 

S druge strane, predsednik Srbije je rekao da je srećan što je Srbija u prilici da pomogne i da su samo pravi prijatelji tu u najtežim vremenima.

I Vučić i Zaev zaključili su da kriza zbog koronavirusa zahteva zajedničko delovanje i ujedinjenje u borbi da se zaštiti zdravlje stanovništva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (11)

Loading
Boris

14.02.2021 11:43

Na malim delima možeš najveće pobede da izvoješ...

TM

14.02.2021 11:47

Srbija je dala i jacima od sebe primer kako se pruza podrska kada se to ocekuje a pogotovo u regionu.

Ilija Matejic

14.02.2021 11:47

E kada i oni priznaju, šta je još ostalo da kažemo. Svaka čast, ovako se vodi diplomatija jedne zemlje, odgovorno i hrabro!

sasa

14.02.2021 11:48

I i to da docekamo...mada nisu mogli protiv cinjenica