(FOTO, VIDEO) STIGLE NOVE KINESKE VAKCINE U SRBIJU: Premijerka Brnabić ostala bez reči, pojasnila i zbog čega!

Autor: Republika

Vesti

10.02.2021

20:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Večeras je stigao novi kontigent od 500.000 kineskih Sinofarm vakcina na aerodrom "Nikola Tesla".

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Ambasadorka Kine Čen Bo i premijerka Srbije Ana Brnabić

Premijerka Ana Brnabić u društvu kineske ambasadorke dočekala je novu pošiljku od bratskog naroda i njihovog lidera Si Đinpinga, dopremljenu u avionu "Er Srbije".

Paket je stigao sa malim zakašnjenjem usled kišnog vremena u Srbiji.

- Hvala Kini, hvala Si Đinpingu na podršci narodu Srbiji u borbi protiv korona virusa. Hvala na ovolikog količini vakcina. Ovo znači da imamo 1.500.000 SInofarm vakcina što je nama pomoglo da budemo druga u Evropi i sedma u svetu zemlja po vakcinisanosti. Mi smo uspeli i uspećemo da spasimo hiljade živote. Ne znam kako rečima da izrazim svu zahvalnost, presrećna sam. Ovde se radi o partnerstvu i prijateljstvu - izjavila je premijerka Ana Brnabić na aerodromu i dodaje:

- Lično prijateljstvo predsednika Vučića i Si Đinšinga je pomogla na ovome. Čestitam vam kinesku lunarnu Novu Godinu. Republika Srbija će nastaviti da investira u čelično prijateljstvo Kine i Srbije - zaključila je Brnabićeva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading