DRECUN O BAJDENOVOJ "ČESTITKI": Ovo je suprotno od lepih želja, ali ne treba da se posebno iznenađujemo zbog toga

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.02.2021

09:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čestitka američkog predsednika Džozefa Bajdena, upućena predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti, prihvatljiva je od strane najjače sile na svetu, ali i provokativna i neprimerena u delu koji se odnosi na priznanje Kosova, smatra predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

RepublikaFoto: Tanjug
Milovan Drecun

- Verovatno je za sve nas i uvredljiva, jer ako nekome čestitate Dan državnosti, a tražite od njega da se odvoji od dela svoje teritorije, onda je to suprotno od onoga što su lepe želje, ali ne treba da se posebno iznenađujemo zbog ovakvog Bajdenovog stava - rekao je Drecun za TV Prva.

Drecun kaže da je Bajden tom čestitkom pokazao na čemu će insistirati u narednom periodu kada je u pitanju rešavanje kosovskog problema.

- Kada Bajden insistira na tzv. međusobnom priznanju, on ohrabruje Albance u Prištini da insistiraju na nekim jednostranim potezima, zato se Ramuš Haradinaj oglašava sada. Pretpostavljam da idu i na varijantu da Aleksandar Vučić neće moći da ometa Kosovo na putu ujedinjenja sa Albanijom, a možda misli da će ''izboksovati'' to, nakon, kako oni očekuju, međusobnog priznanja i smenu vlasti u Beogradu - smatra Drecun.

On je naveo i da je bitno što se u šest ključnih tačaka Bajdenove spoljne politike nalazi Zapadni Balkan, te da će se SAD lako usaglasati sa nemačkom politikom po pitanju rešavanja Kosmeta.

- Nemačka črvsto insistira da mi priznamo tzv. Kosovo, ali Srbija će u narednom periodu insistirati na formiranju Zajednice srpskih opština. Dok se to ne realizuje, nema napretka - zaključio je Drecun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading