Stejt department o dijalogu Beograda i Prištine: Naš angažman treba da dovede do međusobnog PRIZNANJA i očuvanja suvereniteta!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.02.2021

16:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

SAD u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU, čija je svrha postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, saopštio je američki Stejt department.

RepublikaFoto: youtube.com/CNN
Stejt department

Portparol Stejt departmenta je u odgovoru Glasu Amerike na pitanje o budućem angažmanu američke administracije u dijalogu dve strane naveo da je to rešenje, koje treba da dovede "do međusobnog priznanja, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe države i jačanja njihovih demokratskih institucija, od suštinske je važnosti za napredak Kosova i Srbije".

"To bi poboljšalo bezbednost i prosperitet obe zemlje, unapredilo njihove težnje za članstvom u Evropskoj uniji i drugim institucijama i podržalo ostvarenje trajnog cilja da Evropa bude u miru, celovita i slobodna”, navedeno je u pisanom odgovoru neimenovanog portparola Stejt departmenta.

U odgovoru se dodaje da je Entoni Blinken, novi državni sekretar, tokom pretresa u Odboru za spoljne poslove američkog Senata, rekao da pozdravlja napore administracije bivšeg predsednika Donalda Trampa u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

Kao što znate, izabrani predsednik (Bajden) je u prošlosti proveo dosta vremena u tim zemljama. Mislim da deli uverenje da postoje stvari koje možemo učiniti kako bi Kosovo napredovalo, a nadam se, i Srbija”, podseća se u odgovoru Stejt departmenta Glasu Amerike na izlaganje državnog sekretara Blinkena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading