ZAŠTITNIK GRAĐANA ZAHTEVA: Da se ispita da li su pojedini mediji izveštavanjem o zlostavljanju dvoje dece kod Kovina povredili njihova prava?

Autor: Republika

Vesti

04.02.2021

13:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana zatražio je od Ministarstva kulture i informisanja da pokrene odgovarajuće postupke kako bi utvrdilo da li su pojedini mediji svojim izveštavanjem o seksualnom zlostavljanju dvoje dece u okolini Kovina povredili prava i interese te dece i da preduzme potrebne mere iz svoje nadležnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Zoran Pašalić

U postupku pokrenutom po sopstvenoj inicijativi zbog mogućnosti povrede prava i interesa deteta, posebno prava na privatnost objavljivanjem teksta i pratećeg video zapisa lokacije i kuće u kojoj deca žive, Zaštitnik građana traži da ga nadležno ministarstvo u roku od 15 dana obavesti o preduzetim radnjama.

Zaštitnik građana je takođe, u istom postupku, od Centra za socijalni rad u Kovinu zatražio da mu u roku od 15 dana dostavi informacije i relevantnu dokumentaciju o tome da li se porodica o kojoj je reč nalazi na evidenciji tog centra, da li je do sada bilo prijava za nasilje u porodici i koje je aktivnosti i mere preduzeo nakon saznanja o seksualnom zlostavljanju dvoje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading