(FOTO) Naše prijateljstvo se ne zasniva samo na rečima: Ruski i srpski desničari stvorili snažno savezništvo!

Autor:

Vesti

03.02.2021

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srpske Desnice Miša Vacić sastao se 1. februara 2021. godine, u centrali partije "Otadžbina" u Moskvi, u vojnoj zoni grada, sa predsednikom partije "Otadžbina" i narodnim poslanikom Državne dume Ruske Federacije Aleksejem Žuravljovim.

Foto: Srpska desnica

Sastanku su prisustvovali i član Biroa predsedništva partije "Otadžbina" Aleksej Rilejev i predsedavajući Saveta za međunarodne poslove partije Ljubomir Radinović.

Aleksej Žuravljov, obraćajući se gostu iz Srbije Miši Vaciću, pošto je upoznat se sa programom Srpske Desnice, rekao je sledeće: „Nisam našao niti jednu razliku u našim mišljenjima i ciljevima“.

Siguran sam da naša saradnja tek započinje i ovo je dobro zalaganje za naše buduće zajedničke akcije. Srbi su jedini narod, koji su naši istinski prijatelji na Zapadu u Evropi, ali mislim da malo zajedničkih akcija radimo protiv Zapada. Mi se zalažemo za blisku saradnju između naših zemalja, naših naroda, sve do razmeštanja jedinica ruske vojske u Srbiji“, dodao je Žuravljov.

Da nije bilo Jeljcinove izdaje, ne bismo izgubili Jugoslaviju. Zapad se, siguran sam, neće zaustaviti na tome. Međutim, naše diplomate deluju previše „pažljivo“, nastavio je lider partije Otadžbina.

Kada sam bio u Srbiji, imao sam osećaj da nigde nisam otišao i da sam kod svoje kuće. Naše prijateljstvo se ne zasniva samo na rečima!“ – rekao je Aleksej Žuravljov.

Žuravljov je predložio da se u budućnosti zaključi Sporazum o saradnji između stranke Otadžbina i Srpske Desnice.

Foto: Srpska desnica

 

Vacić je istakao da je Srpska Desnica opoziciona stranka SNS-u, ali da u Srbiji postoji veliki broj opozicionih pro-NATO i prozapadnih stranaka, ali i da Desnica jedina radi na ujedinjenju sa proruskim elementima.

Saglasan sam sa namerom ujedinjenja srpskih proruskih desničara i srpske patriotske opozicije sa partijom Otadžbina, pošto su oni peta stranka u Rusiji po ukupnom broju narodnih poslanika u svim političko-administativnim telima. Naša borba je jedinstvena, i kako kaže ruska pesma “Kosovski front“, ako oni danas ne zaustave neprijatelja koji napada Beograd sutra će im vojska okupatora biti u Moskvi. Računam da će roku od dve nedelje stranački organi obe strane pripremiti sve tačke sporazuma koji ćemo svečano potpisati u Beogradu ili Moskvi.

Vacić je napomenuo i da mu je drago što je bio gost u Rusiji i u stranci Otadžbina, koja se, kako je posebno naglasio, takođe drži tradicionalnih vrednosti.

 

 

 

Srbija i Rusija imaju ne samo zajedničku prošlost, već i zajedničku budućnost. Ne postoje drugi narodi koji poput Srba vole Rusiju“, naglasio je Vacić i dodao da je spreman za bilo kakvu saradnju sa strankom Otadžbina, piše Nacionalist.

Partija Rodina i Srpska Desnica gaje isti sistem vrednosti i posvećeni smo neverovatno istim ciljevima u političkoj borbi“, izjavio je Vacić.

Aleksej Rilejev, član Biroa predsedništva stranke Otadžbina , zauzvrat je naglasio dugu istoriju rusko-srpskih odnosa, parafrazirajući poznatu srpsku krilaticu: ,,Nas i Srba 300 miliona“.

Ljubomir Radinović, predsedavajući Savetom za međunarodne poslove stranke, istakao je da stav Srpske Desnice o Kosovu i Metohiji partija Otadžbina u potpunosti podržava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading