ŠEF OPOZICIJE POSTAO NAJŽEŠĆI MRZITELJ ZAPADA: Đilas pljuje i vređa Makrona jer se sastao sa Vučićem

Autor:

Vesti

03.02.2021

04:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider SSP, obrnuo je igricu pošto je od opozicionara, koji se, maltene, kleo u EU, postao najglasniji mrzitelj.

RepublikaFoto: Tanjug

On je osuo drvlje i kamenje po zapadnoj Evropi i Americi, optužujući ih da već devet godina direktno daju podršku predsedniku Aleksandru Vučiću u projektu uvođenja neofašističkog sistema u Srbiju, koji, kako reče, podrazumeva potpunu kriminalizaciju društva. Opleo je zato i po francuskom predsedniku Emanuelu Makronu, tvrdeći da njegov poziv i sastanak sa Vučićem u Parizu košta milijarde evra Srbiju, i tako proširio listu neprijatelja.

U stopu ga prati donedavni saborac i predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, koji je, po ko zna koji put, optužio Vučića da će na sastanku sa Makronom izdati Kosovo i obećati stolicu u UN.

Šta je još lider NS izmišljao

- tvrdio da Vučić namerava zajedno sa vanrednim parlamentarnim izborima 2018. da raspiše i referendum o KiM

- govorio da Merkelova ne želi da prima Vučića, a on se već sledećeg dana sastao s nemačkom kancelarkom

- pričao i da ruski predsednik Vladimir Putin gaji prezir prema Vučiću, a on je ubrzo dobio Orden Aleksandra Nevskog dekretom šefa ruske države

Vučić je, istine radi, ugovorio sa francuskim kolegom, između ostalog, izgradnju beogradskog metroa, a Makron obećao podršku na putu ka EU i u rešavanju kosovskog čvora.

Inače, Đilas je rekao da taj neofašistički sistem uključuje i najveću pljačku i korupciju u Evropi, ukidanje vladavine prava i institucija, uništavanje svakog čoveka koji javno pokaže šta misli, saglasnost da Srbija uđe u dužničko ropstvo prema Kini.

- Poslednji primer za to je Makronov poziv Vučiću da popiju još neki konjak uz klavir. Za Vučića je konjak besplatan, Srbiju košta milijarde evra. Gospodina Makrona ne košta ništa, osim gaženja onog na čemu je Francuska nastala i zbog čega svakom čoveku na svetu srce zakuca brže kad čuje "Marseljezu" - rekao je Đilas i naveo da svaka Vučićeva poseta Makronu, svaki Skajp razgovor sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel ili slikanje sa doskorašnjim predsednikom SAD Donaldom Trampom košta Srbiju stotine miliona ili milijardi evra.

Zbog uspeha države na svim poljima, od imunizacije do rasta BDP, po čemu smo prvi u Evropi, a sve to zahvaljući Vučićevoj politici, Đilas je sada najveći protivnik ulaska Srbije u EU, ocenjuje za Srpski telegraf predsednik IO SNS Darko Glišić.

- Oni (Đilas i Jeremić, prim. aut.) bili su i ostali jedino ljubitelji sopstvenog džepa, a na račun građana Srbije. Nema tu druge ideologije, sem njihove lične. Zato im smeta jaka Srbija i protiv su svega što je dobro za državu i njene građane - ističe Glišić.

Jeremić laže, a ne trepne

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da lažima Jeremića nema kraja i da Vučića, heroja diplomatske borbe za KiM, optužuje za ono što sam nosi na savesti:

- Jednostavno, što bi rekao naš narod, laže, a ne trepne. Jeremić bi, da je sposoban da se stidi, bio postiđen zbog toga što je u njegovo vreme više od 80 država priznalo jednostrano proglašenu nezavisnost KiM, a u vreme dok je na kormilu Srbije predsednik Vučić 18 država povuklo je priznanje, zbog čega Priština danas može samo da sanja članstvo u važnim međunarodnim organizacijama. Da je sposoban da se stidi, Jeremić bi bio postiđen i zbog pitanja koje je postavio MSP, kao da su mu ga u pero diktirali komandanti UČK, a usledio je, kao što se svi veoma dobro sećaju, odgovor kojim se Priština i dan-danas razmeće kao svojim najčvršćim međunarodno-pravnim argumentom.

Analitičar Marko Matić smatra da Đilas svojim konstrukcijama samo pokazuje koliko bi opasno bilo ako bi neko takvom čoveku poverio upravljanje Srbijom:

- Đilasa očigledno još uvek muče frustracije još iz vremena kada je od istog tog Zapada kritikovan zbog fašisoidnog i rasističkog ponašanja prilikom nasilnog iseljavanja Roma kod Gazele i naselja Belvil. Danas je ujedinio svoju mržnju prema Vučiću sa mržnjom prema Zapadu i tome dodao optužbe za fašizam, po čemu je on ostao upisan u istorijskom sećanju našeg naroda.

Iz ambasade Francuske do zaključenja broja nismo dobili komentar na optužbe opozicionara na račun njihove države, predsednika, čak i himne.

Ko sve smeta Đilasu

- Akademik Vladimir Kostić

- Međunarodni monetarni fond

- Svetska banka

- EU, odnosno šef delegacije u Srbiji Sem Fabrici

- SPC

- Zapadna Evropa, SAD, Emanuel Makron, Angela Merkel...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (26)

Loading
Jovica

03.02.2021 08:26

Ni za 10 zivota neces postici ono sto je Vucic uradio za srpski narod!

Uroš

03.02.2021 08:41

Makronov poziv Vučiću je pomoglo daljem učvršćivanju odnosa, kao i pružanja podrške Srbiji na evrospkom putu.

Boris

03.02.2021 08:47

Jasno je svima da je ovakvim nedavnim istupima opozicija potpuno izgubila kompas...

Sara

03.02.2021 08:51

Opozicija je izgubila kompas! Sada više u to nema sumnje!