HVALA, BEOGRADE, DAO SI MI PRAVO DA ŽIVIM: Vedrana Rudan otkrila zašto se vakcinisala u Srbiji

Autor:

Vesti

02.02.2021

05:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svet je zadesila jeziva katastrofa, spadam u najugroženiju grupu starih ljudi, načetog zdravlja. Korona uglavnom ubija moje vršnjake. Osećam da mi je u Beogradu poklonjeno pravo na život i jako sam zahvalna.

RepublikaFoto: Tanjug
Vedrana Rudan

Ovim rečima za Srpski telegraf opisuje vakcinaciju na Beogradskom sajmu Vedrana Rudan (72).

Čuvena hrvatska spisateljica čije britke kolumne su izuzetno čitane i u Srbiji nedavno je boravila u Beogradu, gde se vakcinisala protiv korone. Na sopstveni zahtev primila je kinesku vakcinu, a iskustvo detaljno je opisala u kolumni "Evropljanka u Beogradu".

Na naše pitanje da li joj je bilo ko prilikom vakcinacije tražio neki dokument ili zdravstvenu knjižicu, ona kaže da nije.

- Moj je dolazak bio najavljen. Niko od mene nije tražio baš ništa. Meni dokumenti u Beogradu ne trebaju. Jako mi je drago što je moj dolazak bio najavljen lekarima i medicinskim sestrama, a ne medijima. Radovalo me objašnjenje mog domaćina, grada Beograda, da me pozivaju kao umetnicu. Kad je Atelje 212 slavio 50. rođendan, takođe sam bila pozvana, kao umetnica koja Beogradu nešto znači. Bila sam počašćena i tada i sada. Raduje me što Beograd ceni umetnike, uostalom vakcinisani su u prvom krugu i pretpostavljam da ste po tome jedini na svetu - rekla je Vedrana Rudan.

Posle vakcinacije, kako kaže, nema nikakvih nuspojava, a kratkotrajni boravak u Beogradu iskoristila je da prođe centrom grada i popije kafu u kafiću, što ne može u Rijeci, gde živi zbog lokdauna.

- Osećam se zaključano, depresivno i nesretno, kao i svi normalni ljudi na kugli zemaljskoj.

Zanimalo nas je i kako su reagovali u Hrvatskoj kada su čuli da se vakcinisala u Beogradu.

- Živim u Rijeci, u Zagrebu baš i nemam mnogo prijatelja. Svim sam svojim prijateljima rekla da idem u Beograd na vakcinaciju - rekla nam je Vedrana Rudan. 

Vedranina kolumna: U Srbiji švedski sto krcat vakcinama

Ovo je deo kolumne Vedrane Rudan "Evropljanka u Beogradu"

- Mogli smo da biramo vakcinu - kinesku, rusku, "Fajzerovu" i četvrtu, kojoj ne znam ime. Ćutali smo. Šta je ovo? U Srbiji švedski sto krcat vakcinama. Eto kako je moguće da se jedna Evropljanka vakciniše na Balkanu.

- Otkriti rame, primiti iglu u telo, sačekati 15 minuta, za slučaj, nedajbože, i otići doma. Lekari ljubazni, sestre strpljive. Ubod jedva da sam osetila. Suprug i ja smo, ludi od sreće, potom prošetali Knez Mihailovom.

- U Hrvatskoj se za Srbiju kaže da sedi na nekoliko stolica, šuruje, kada je reč o vakcini sa Kinezima, Rusima i svima od kojih mogu da je kupe. Za razliku od Hrvatske, koja ne šuruje ni sa kim. Hrvatska ne sedi ni na jednoj stolici, Hrvatska sedi na guzici i ukočena bulji, čekajući milost svojih gospodara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (37)

Loading
Milica

02.02.2021 09:08

Vedrana, svaka vam cast sto imate petlju da istinski kazete ono sto mislite.

Jana

02.02.2021 09:10

Srbija je u svemu uspesnija i naprednija od Hrvatske priznali oni to ili ne.

Mirka

02.02.2021 09:12

Vakcina u srbiji ima sasvim dovoljno, a treba da ih stigne u jos vecim kolicinama.

Mirka

02.02.2021 09:13

E bas mi drago zbog Vedrane Rudan.