DA LI OVO ZAISTA MOŽE DA UBIJE!? Doktor Tiodorović odgovorio koliko je opasno primiti vakcinu ukoliko ste već zaraženi koronom!

Autor: Republika

Vesti

31.01.2021

19:24 >> 19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Epidemiolog i član Kriznog štaba prof. dr Branislav Tiodorović odgovorio je najčešće pitanje koje postavljaju svi koji žele da se vakcinišu.

RepublikaFoto: youtube.com/ TVKopernikus

Zapravo, ono što sve muči jeste šta ako je već bio zaražen koronom kad je primio vakcinu, a da to nije ni znao.

- Imamo takve situacije, ali objektivno gledajući, niko u svetu ne radi testiranje na kovid pre davanja vakcine niti je to populizovano kao neophodno. Da ne ulazimo u to koliko je skupo, ali ima takvih situacija da su ljudi u inkubaciji, a da su primili vakicnu, zbog toga se govori da ako neko treba da se vakciniše, mora da bude potpuno zdrav. Ako se i desi tako nešto, čovek primi vakcinu a bio je u inkubaciji, on će imati lakši oblik, eventualno će možda imati povišenu temperaturu dan ili dva, proliv, možda će imati glavobolju koja će proći za jedan dan, možda će imati bolove u mišićima koji će proći. Dakle, ništa strašno, ali na vakcinaciju idite zdravi svakako - kaže epidemiolog Tiodorović.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading