TESLINO PISMO ODGONETNULO SVAKU SUMNJU: Otkrio da li je Srbin ili Hrvat!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

27.01.2021

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potvrđeno!

RepublikaFoto: pixabay.com/wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Aleksandra Ninković Tašić, predsednica društva "Mihajlo Pupin", gostujući u programu Radio Beograd 2 prvi put je pročitala pismo Nikole Tesle upućeno prijatelju Amerikancu u kojem poznati naučnik jasno ističe svoju nacionalnu pripadnost.


-Ja sam Srbin, nema veze gde sam rođen. Po majci sam Srbin-, napisao je Tesla.
-Originalno pismo koje sam sa pecatom i potpisom dobila pre nekoliko dana iz Amerike brani Nikolu

Teslu njegovim recima od zloupotreba kojima je bio izložen sve ove godine-, rekla je Aleksandra Ninković Tašić u emisiji "Klub 2".

 

 

 


Ona je podsetila i na pismo naseg velikog naucnika iz fonda Kongresne biblioteke SAD, koje je ranije već objavljeno, a u kojem Tesla kaže da "Ne postoji narod koji je stradao vise od srpskog naroda".

-Zbog toga što smo toliko stradali postali smo narod pesnika i mislilaca. Znate li šta je rekao veliki pesnik Gete o srpskim narodnim pesmama. A sta mislite da bi rekao da je bio Srbin-, pisao je Tesla 1895.

-Amerikanci malu knjigu o velikom srpstvu Nikole Tesle redovno stampaju u Kongresnoj bibljioteci, ne daju da padne u zaborav, kao što mi to činimo-, rekla je Ninković Tašić.

 

 

 



 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading