VUČIĆ ČESTITAO BAJDENU: Poželeo mu zdravlje, a evo šta je rekao o odnosu Srbije i Amerike

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

20.01.2021

17:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku novoizabranom predsedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu i izrazio uverenje da će uz međusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u njemu imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje.

RepublikaFoto: Đorđe Kojadinović

U čestitki se kaže:

- Primite moje iskrene čestitke povodom stupanja na odgovornu dužnost predsednika Sjedinjenih Američkih Država, uz najbolje želje za dobro zdravlje i mnogo uspeha, na dobrobit Vaše zemlje i svih njenih građana - stoji na početku čestitke.

U nastavku, predsednik Vučić izražava uverenje da će Bajden svoju dužnost obavljati sa istinskom posvećenošću:

- Duboko verujem da ćete je obavljati sa istinskom posvećenošću, neiscrpnom energijom i jasnom vizijom, koja odlikuje Vašu dugu političku karijeru i bogato državničko iskustvo. Nema ništa časnije od služenja domovini, ne posustajući pred velikim izazovima, kakve nose neizvesna vremena sa kojima je svet sada nevoljno suočen.

Poštovni predsedniče,

 
- Ove godine se navršava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Srbije i SAD. U prethodnom periodu smo obeležili važne jubileje iz zajedničke istorije, sećajući se svetlih primera našeg savezništva na strani istine i pravde. Upravo su oni bili snažan podsticaj da mi, u Srbiji, nastojimo da odnose sa SAD vratimo na nivo istinskog partnerstva, kakvi su bili i kakvi treba da budu, uprkos ožiljcima koje su ostavila vremena nerazumevanja i neslaganja. Uveren sam da ćemo, uz međusobno poštovanje i zajedničke vrednosti, u Vama imati partnera za jačanje političkog dijaloga i ekonomske saradnje - navodi se u čestitki predsednika Vučića, saopštila je Pres služba predsednika.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (30)

Loading
Jelena

20.01.2021 17:44

Bajdenu sve čestitke na ubedljivoj pobedi i iskreno verujemo da ćemo moći u nekoj bliskoj budućnosti da imamo dobre kontakte sa američkim vrhom i njihovim novim predsednikom.

Goran

20.01.2021 17:48

Sve čestitke, i svakako poštovanje medjuljdskih odnosa između dve države.

Nena

20.01.2021 17:50

Čestitam novoizabranom predsedniku SAD, i da sa Srbijom ima odličnu saradnju i komunikaciju.

lak

20.01.2021 17:53

Srbija ce nastaviti da gradi dobre odnose sa Amerikom.